Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο πρώην υπουργός είναι ένα από δέκα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας

2172562
Δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την σημερινή κατάθεσή του ως μάρτυρας, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Λυκουρέντζος είναι ένα από δέκα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και επισήμανε την αναγκαιότητα αποκάλυψης της αλήθειας. Ακόμη, ζήτησε τόσο η συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, όσο και από την Δικαιοσύνη, να εκπληρώσούν τα καθήκοντά τους.

Ειδικότερα, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε:

«Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο ο πρώην υπουργός, ανέφερε:

«Όχι, γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση της Novartis για ένα "υποθέτω" που είπε ένας προστατευόμενος μάρτυρας, με σαθρά επιχειρήματα. Αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, δηλαδή, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης