Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ψάχνουν να βρούν τους 6 που δεν ψήφισαν «ναι»

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ψάχνουν να βρούν τους 6 που δεν ψήφισαν «ναι»

Μετά τους 173 που ψήφισαν «ναι» για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής - Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Εκτιμώ ότι υπήρξε συμπαγής πλειοψηφία από τη ΝΔ - ΚΙΝΑΛ: Δεν ήταν από εμάς η διαρροή

psifofori-papa
Με 173 «ναι» υπερψήφιστηκε το βράδυ της Τρίτης η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με τους χειρισμούς του στην σκευωρία Novartis.

Ο αριθμός αυτός πρακτικά σημαίνει ότι υπήρξαν έξι βουλευτές των δύο κομμάτων που στήριξαν την πρόταση οι οποίοι δεν ψήφισαν «ναι» στην μυστική ψηφοφορία της Δευτέρας.

Τόσο, πάντως, από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν ότι οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες ήταν συμπαγείς δείχνοντας η κάθε μια προς την άλλη πλευρά.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι «η εκτίμηση που έχω είναι ότι υπήρξε συμπαγής πλειοψηφία εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». «Εγώ θεωρώ ότι είναι σημαντικό οι βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση και κατά συνείδηση να πράττουν. Δεν κατηγορώ κανέναν, δεν πρόκειται ποτέ να χειραγωγήσω, δεν πρόκειται ποτέ να εκβιάσω τον οποιονδήποτε βουλευτή» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα που δίνεται από άλλες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ότι, δηλαδή, η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώνοντος κόμματος «ήταν μπετόν».

Ωστόσο και από το Κίνημα Αλλαγής με επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζει ότι δεν ήταν από τη δική του πλευρά οι διαρροές.

«Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ότι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση. Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ώρα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με αφορμή τις διαρροές ότι «δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του πρωθυπουργού, φρόντισαν για αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που εσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης