Φίλης: «Θετική μετατόπιση» η «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων

Φίλης: «Θετική μετατόπιση» η «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων

Η κλιματική αλλαγή που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ίσχυε και πριν τις εκλογές, όταν υπέγραφε τις σχετικές συμβάσεις, ανέφερε ο πρώην υπουργός – Πρότεινε να κληθεί η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής 

filis5
Ως «θετική μετατόπιση» χαρακτήρισε ο κ. Νίκος Φίλης την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που υπέγραψε προεκλογικά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική εξ αριστερών στην ηγεσία της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι η κλιματική αλλαγή που σήμερα επικαλείται ίσχυε και πριν τις εκλογές ότα υπέγραφε τις σχετικές συμβάσεις.

Συγκεκριμένα με παρέμβαση στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των συμβάσεων ο κ. Φίλης είπε «άκουσα την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλάζει θέση. Είναι μια θετική μετατόπιση. Όμως, αρκεί το ακατανόητο «ναι» που είπαμε πριν τις εκλογές να γίνει σήμερα «παρών». Άκουσα ως άλλοθι το επιχείρημα του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ. Αυτό όμως είναι το έλασσον. Το μείζον είναι η κλιματική αλλαγή και αυτή υπήρχε και πριν τις εκλογές. Αυτή είναι η δύναμη της αριστεράς. Να διορθώνει τα λάθη της και να διαμορφώνει κοινωνική γραμμή υπέρ του περιβάλλοντος».

Επίσης, ο κ. Φίλης κάλεσε τα κόμματα να ακούσουν τις διαδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. «Στην πλατεία Συντάγματος όπου διαδηλώνουν οι νέοι για το περιβάλλον πρέπει να πάμε. Εκεί είναι η πραγματική Βουλή των Εφήβων» είπε προτείνοντας να κληθεί στην αρμόδια επιτροπή η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης