Η Πελόζι «ακύρωσε» τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Η Πελόζι «ακύρωσε» τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Οι εξελίξεις με την έρευνα για «προδοσία» που ανακοίνωσε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανέτρεψαν το πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου ραντεβού στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) αφήνουν πηγές της ελληνικής αποστολής

mitsotakis-trump-0
Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για έρευνα που αφορά «προδοσία» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από την ελληνική αποστολή, το ενδεχόμενο να οριστεί νέο ραντεβού παραμένει ανοιχτό, ενώ η αμερικανική πλευρά ζήτησε από τους Έλληνες να φροντίσουν για ευελιξία στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού την Τετάρτη. Μία πιθανή ώρα για ενδεχόμενη ανανέωση της συνάντησης Τραμπ-Μητσοτάκη, είναι στις 11 το βράδυ, ώρα Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, καλείται να αντεπεξέλθει τις επόμενες ώρες σε Μαραθώνιο συναντήσεων με ξένους ηγέτες, σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 9:45 το πρωί.

Στις ΗΠΑ, πάντως, προκλήθηκε πολιτικός «σεισμός» πολλών Ρίχτερ, καθώς η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε επισήμως ότι ξεκινά έρευνα για «προδοσία» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή και το «ουκρανικό σκάνδαλο», όπως το αποκαλούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε αμέσως στην ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών», όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις που κατηγορήθηκε και ιδιαίτερα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Κλείσιμο

Στόχος των Δημοκρατικών δεν είναι άλλος από την πτώση του Ρεπουμπλικανού προέδρου πριν τις εκλογές του 2020.

Τα προηγούμενα 24ωρα, οι Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, είχε εγκρίνει ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, η καταγγελία αναφορικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι. «Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στην απόφαση των Δημοκρατικών μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανακοίνωσαν λίγο νωρίτερα την έναρξη επίσημης έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών», χαρακτήρισε την έρευνα. «Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολύ δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίπως να την διαλύουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών», είπε ο Τραμπ στο twitter. «Μπορείτε να το πιστέψετε;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης