Τσίπρας: Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους

Τσίπρας: Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους

Κατά την παρέμβασή του, στο φεστιβάλ του σχηματισμού  Articolo Uno, που μετέχει στη νέα ιταλική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων, όπως η ακροδεξιά και το Brexit

Tsipras
"Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους", υπογράμμισε από τη Ρώμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του σε συνεδρία με τίτλο: "Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη", στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της ειρήνης και της κλιματικής αλλαγής.

Σημείωσε δε πως "οι διεργασίες εδώ στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα θα έχουν κομβική σημασία", χαρακτηρίζοντας ως "μεγάλο βήμα" την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης