Υπόθεση Novartis: Παράλληλη έρευνα από Βουλή και Άρειο Πάγο

Υπόθεση Novartis: Παράλληλη έρευνα από Βουλή και Άρειο Πάγο

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την περασμένη εβδομάδα διαβίβασε την δικογραφία της φαρμακοβιομηχανίας στην Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ως προς τα πολιτικά πρόσωπα

Novartis_Aftodioikisi
Την ίδια στιγμή που για υπόθεση της Novartis έχει κατατεθεί επισήμως από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης συνεχίζουν το έργο τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την περασμένη εβδομάδα διαβίβασε την δικογραφία της φαρμακοβιομηχανίας στην Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ως προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Καλαφάτης αφού επισήμανε ότι η δικογραφία περιλαμβάνει «σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη» ανακοίνωσε την πρόταση του κόμματός του για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Ωστόσο, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μελετούν την υπάρχουσα δικογραφία και προγραμματίζουν τα μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα καλέσουν να καταθέσουν ως μάρυρες.

Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσουν είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Παράλληλα, οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα καλέσουν να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα και όσα πρόσωπα αναφερθούν από άλλους μάρτυρες και κριθεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς αναγκαία η κλήτευσή τους.

Εξάλλου, αύριο στο γραφείου του Ευάγγελου Ζαχαρή θα προσέλθει, μετά από αίτημά του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής θέλει να ενημερώσει τον εισαγγελικό λειτουργό για το περιεχόμενο των μηνυτήριων αναφορών που έχει καταθέσει για την υπόθεση της Novartis και βρίσκονται αδρανείς, κατά τους ισχυρισμούς του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε κληθεί από τον Ευάγγελο Ζαχαρή την περασμένη εβδομάδα και είχε καταθέσεις ως μάρτυρας σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβαση καθήκοντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης