Ο Γκουτέρες «αδειάζει» τον Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Ο Γκουτέρες «αδειάζει» τον Τσαβούσογλου για το Κυπριακό

Πρώτα οι όροι αναφοράς για το Κυπριακό και μετά οι διαπραγματεύσεις είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

cna_t70fafc33f02d4069a670ebdb20b458a2
Ο ΓΓ του ΟΗΕ «άδειασε» τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου, ο οποίος σε συνέντευξη του την Κυριακή στην Καθημερινή είχε δηλώσει ότι προτεραιότητα είναι μια πενταμερής διάσκεψη για την μορφή λύσης του Κυπριακού και μετά να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς. Ο Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία σε όρους αναφοράς και να ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο ΓΓ του ΟΗΕ, εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσουν να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, οι οποίες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικές από το παρελθόν. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τη Νέα Υόρκη ο κ. Γκουτέρες, απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία της έναρξης της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Το μήνυμά μου είναι πως είναι πολύ σημαντικό να έλθουν ταχέως σε συμφωνία στους όρους αναφοράς για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικές από το παρελθόν. Αυτό είναι το μήνυμά μου σ’ όλους τους ηγέτες που θα συναντήσω. Είναι καιρός να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στους όρους αναφοράς, στη βάση του έργου που έγινε, κυρίως στο Κραν Μοντανά. Γιατί πιστεύω σθεναρά ότι η πολιτική διαδικασία χρειάζεται να επανεκκινήσει».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξήγησε ότι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό και για τα μέρη.
«Βλέπω αρκετή ανυπομονησία, από το Συμβούλιο Ασφαλείας, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πρόοδος και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να καταλάβουν τα μέρη ότι θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία, τουλάχιστον στους όρους αναφοράς», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης