Θεοδωρικάκος: Αν δεν ανακυκλώνουμε το 50% των σκουπιδιών θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα από ΕΕ

Θεοδωρικάκος: Αν δεν ανακυκλώνουμε το 50% των σκουπιδιών θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα από ΕΕ

Σε σύσκεψη με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1ης Ιανουαρίου θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα»

theodorikakos-perif_hpeirou
«Έχουμε την υποχρέωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι Έλληνες, όπως και όλοι στην Ευρώπη, να ανακυκλώνουμε το 50% των σκουπιδιών που παράγουμε. Ξέρετε πόσο ανακυκλώνουμε; Μόλις το 18%» Εκκληση στους πολίτες, σε κάθε νοικοκυριό και ιδιαίτερα στους νέους, να ανακυκλώνουν τα απορρίμματα ώστε η χώρα να αποφύγει τα πρόστιμα προς την ΕΕ, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος προήδρευσε σε σύσκεψη με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν προβλήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου και αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσής τους με τη συμβολή του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος που προσφέρεται για συνεργασίες.

«Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1/1/2020 θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά» προειδοποίησε.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμή: «Η επιλογή μας είναι να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαστε κοντά σε όλους τους δήμους και όλες τις Περιφέρειες της χώρας χωρίς να κοιτάμε και χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική τοποθέτηση των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων και των περιφερειαρχών. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που ενώνονται δυνάμεις, πρέπει να ενώνονται δυνάμεις. Θέλω να καλέσω όλες τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις να συνεργαστούν επ’ ωφελεία των πολιτών, των δήμων και συνολικά της Περιφέρειας της Ηπείρου».

giannena


Κλείσιμο
«Η σύσκεψή μας έχει ως αντικείμενο συζήτησης τα βασικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους δήμους της Περιφέρειας της Ηπείρου και τα μέτρα και οι πολιτικές που θα αναπτύξουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνολικά για να στηρίξουμε την Περιφέρεια, τους δήμους και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

»Σε ό,τι αφορά το θέμα της θεσμικής παρέμβασης που κάναμε το πρώτο διάστημα της Κυβέρνησής μας, ήταν απολύτως αναγκαία και παντού βλέπω ότι υπάρχει ένα κλίμα επιβράβευσης αυτής της ενέργειας διότι, δυστυχώς, με το νόμο που είχε γίνει η εκλογή οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες που δεν εκλέχθηκαν στον πρώτο γύρο αλλά εκλέχθηκαν στον δεύτερο και πήραν ποσοστά άνω του 50% δεν είχαν τη δυνατότητα να διοικήσουν τους δήμους τους γιατί δεν είχαν πλειοψηφία στις οικονομικές επιτροπές και στα άλλα όργανα διοίκησης του δήμου. Αυτό λύθηκε, αλλά θα μου επιστρέψετε να παραμείνω σε αυτό που είπα προηγούμενως, ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, αυτό που έχει σημασία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων. Δεν μπορεί οι κομματικές τοποθετήσεις ή άλλες προσωπικές ιδιοτέλειες να γίνονται αιτία να μη συνεργάζονται και να μη συνενώνονται οι παρατάξεις. Θα χρησιμοποιήσω και την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης που κάνουμε σήμερα, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό της χώρας, στην Ήπειρο και τα Γιάννενα να καλέσω όλες τις παρατάξεις σε συνεργασία», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΣ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης