Στην Ιερά Μονή Βελλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ιερά Μονή Βελλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το αγρόκτημα της μονής συνδυάζει την επαγγελματική εκπαίδευση με την περιβαλλοντική μέριμνα

kyriakos-mitsotakis-vela
Επίσκεψη στο συγκρότημα της Ιεράς Μονής Βελλά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός όπου τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο δήμαρχος Πωγωνίου και τοπικοί φορείς.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις του Τυροκομείου της Μονής, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και το οποίο θα συμβάλει, όπως τονίστηκε, στην ανάπτυξη της περιοχής. Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε και το ζήτημα της λειτουργίας Γεωργικής Σχολής, θέμα που αντιμετώπισαν θετικά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Ειδικότερα, ο σεβασμιότητας μίλησε για τον στόχο δημιουργίας φάρμας, και της εξέλιξής της σε Γεωργική Σχολή όπου θα φοιτήσουν νέοι άνθρωποι. Παράλληλα, όπως ανέφερε, υπάρχει ενδιαφέρον σύνδεσης του εγχειρήματος με την πιστοποιημένη παραγωγή και τον αγροτουρισμό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε δηλώσεις του, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων και τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξουν συνέργειες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Υπογράμμισε, δε, πως η γεωργική εκπαίδευση θα παίξει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξει αυστηρότητα στα ζητήματα της παραβίασης του νόμου για τα προϊόντα ΠΟΠ.

Θερμή ήταν υποδοχή του πρωθυπουργού στην Ιερά Μονή, καθώς μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου τον καλωσόρισαν με ένα ηπειρωτικό τραγούδι. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους μαθητές και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτήριο Μονής Βελλά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης