Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ: Να γίνει εξεταστική για το 2015

Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ: Να γίνει εξεταστική για το 2015

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρει ότι με την εξεταστική θα ξέρουμε ποιοι πρόδωσαν τον λαό και υπό ποιες συνθήκες

kwnstantopoulou1
Να πραγματοποιηθεί εξεταστική επιτροπή για το α' εξάμηνο του 2015 ζητά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Εμείς είμαστε υπέρ του να γίνει εξεταστική επιτροπή για το 2015, για να ξέρουμε ακριβώς αυτοί οι οποίοι πρόδωσαν τον ελληνικό λαό υπό ποιες συνθήκες το έκαναν και γιατί», δήλωσε.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, ο ελληνικός λαός έχει «αίτημα διαφάνειας, λογοδοσίας, ουσιαστικής διερεύνησης της αλήθειας και όσον αφορά το 2015 για το οποίο έχω γνώση και θέση και πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο ελληνικός λαός δε θα μάθει ποτέ τι ακριβώς έγινε και πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την τρομακτική συνθηκολόγηση, που κατά την άποψή μου ήταν και προσυμφωνημένη».

Αντίθεση στον Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά, η κυρία Κωνσταντοπούλου εξέφρασε «σοβαρή, ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη αντίθεση». Όπως είπε, ο κ. Σχοινάς έχει «διαδραματίσει ρόλο στο πραξικόπημα που έγινε εναντίον της χώρας μας, είναι πρόσωπο που έχει εκπροσωπήσει την τρόικα και τους δανειστές εναντίον της χώρας μας».

Σε ό,τι αφορά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ παρατήρησε ότι «η μόνη πολιτική που γίνεται είναι της διαχείρισης της καταστροφής και μία πολιτική εξαγγελιών περικοπών σε φορολογία και σε επιβαρύνσεις», την ώρα που αποδέχεται τη μνημονιακή αντίληψη, και την επιτηρούμενη και εντεταλμένη άσκηση οικονομικής πολιτικής.

«Ναι» στο αίτημα της κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χαιρέτισε τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, όπως διατυπώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ.

Κλείσιμο
Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών σημείωσε: «Προειδοποιήσαμε προεκλογικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει κωλοτούμπα στο θέμα αυτό, ότι θα υπηρετήσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι δε θα την αποκηρύξει και βεβαίως την κωλοτούμπα την έκανε με τρόπο θεαματικό και δυστυχώς εκτός από τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα, εφαρμόζοντας αυτή τη συμφωνία ο κ. Μητσοτάκης αφήνει απροστάτευτο και αυτό που εδώ, από την έδρα της ΔΕΘ πριν από λίγες μέρες διακήρυξε ότι θα προστατεύσει, δηλαδή τα μακεδονικά προϊόντα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης