Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Το όνομα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς

benizelos
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη  ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis, καθώς μάλιστα το περασμένο έτος (Φεβρουάριος 2018) είχε καταθέσει μήνυση 22 σελίδων σε βάρος του ανώνυμου-προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι ο Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την τέως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για «προφητική γνώση της μετέπειτα δικογραφίας και ωμή αντιποίηση εισαγγελικών αρμοδιοτήτων», αφού -όπως λέει ο κ. Βενιζέλος- ο Αλέξης Τσίπρας από τον Φεβρουάριο του 2017 είχε αναφερθεί σε λεπτομέρειες των καταθέσεων που έγιναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες εννέα μήνες μετά (οι καταθέσεις των ανώνυμων μαρτύρων ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017).

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος έχει αναφέρει ότι «η υπόθεση Novartis διατυμπανίζεται από την Κυβέρνηση (σ.σ.: Του ΣΥΡΙΖΑ) τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο. Ο πρωθυπουργός στην αγόρευση του ενώπιον της Βουλής την 1.2.2017, ένα χρόνο πριν τις ανώνυμες καταθέσεις και τη διαβίβαση της δικογραφίας αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση Novartis και συνέχισε:

«Τη συνδέει ευθέως με τα «παλαιά» πολιτικά κόμματα και τα κομματικά ταμεία, αναφέρεται με βεβαιότητα σε αποδεικτικά στοιχεία και αποκαλύπτει έτσι την ύπαρξη οργανωμένης προσπάθειας να εμφανιστεί αποδεικτικό υλικό» υπογραμμίζει στην 22 σελίδων μήνυσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κλείσιμο
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στο καθεστώς προστασίας που απονεμήθηκε στους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες επιχειρηματολογώντας ότι θα έπρεπε η Βουλή να αποφασίσει για την ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας.


Η εμπλοκή του Βενιζέλου

Το όνομα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, η μήνυσή του στρέφεται κατά του ενός εκ των τριών ανώνυμων μαρτύρων που «ψέλλισε το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή» αλλά και κατά των αυτουργών και συνεργών «μιας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο ζήτημα της φαρμακοβιομηχανίας, έχει τονίσει ότι «βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Μέχρι στιγμής στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν καταθέσει ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος διετέλεσε επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης