Μαξίμου κατά Τσίπρα για τα Γλυπτά: Ποιες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει για το θέμα;

Μαξίμου κατά Τσίπρα για τα Γλυπτά: Ποιες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει για το θέμα;

Πώς σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι την ανάρτηση Τσίπρα στο Facebook

marmara
Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Facebook για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ανέφεραν:

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο. Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι "η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο" κι ότι το Βρετανικό Μουσείο "δίνει μια χαμένη μάχη". Αντί να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος».

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «αφελή πρωτοβουλία» της κυβέρνησης προτείνοντας αντίθετα στην κυβέρνηση «με τη στήριξη όλων μας» να ζητήσει »την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης