O Μητσοτάκης στο οικόπεδο- βόμβα που καθαρίστηκε: Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει

O Μητσοτάκης στο οικόπεδο- βόμβα που καθαρίστηκε: Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει

Ο καθαρισμός του οικοπέδου που είχαν αποτεθεί τόνοι καύσιμης ύλης μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα χωρίς κόστος για το δημόσιο - Νέος  σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Ματιού μέσα στον επόμενο χρόνο

32423432
Το οικόπεδο, χώρο απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν στην περιοχή από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, επί της Λ. Μαραθώνος, στην Α' είσοδο του Ν. Βουτζά, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στο Μάτι ο Μητσοτάκης 2



Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του εργοταξίου που στήθηκε για να καθαριστεί το οικόπεδο, συνομίλησε με εργαζόμενους και χειριστές μηχανημάτων που συμμετέχουν στις εργασίες τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για τον καθαρισμό.



«Τελικά ήταν πιο απλό και εύκολο να καθαριστεί, το οικόπεδο-βόμβα αλλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι στόχος και προσωπική του δέσμευση είναι να γίνει η ζωή στο Μάτι καλύτερη και να επουλωθούν οι πληγές. Ήδη, ανέφερε πως για το σχέδιο αναγέννησης της περιοχής ενδιαφέρονται ξένα πανεπιστήμια και σημείωσε πως σε ένα έτος θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την ανασυγκρότησή της, στο οποίο θα συμμετέχει και η κοινωνία των πολιτών η οποία θα συνδιαμορφώσει το μέλλον της περιοχής.



Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο καθαρισμός έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο καθώς υπήρχε σύμβαση για την μεταφορά της καύσιμης ύλης στο οικόπεδο αλλά όχι και πρόβλεψη για την απομάκρυνσης της... Μέσα στα χρονοδιαγράμματα υλοποιήθηκε το έργο του καθαρισμού, σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως αυτό περιμένουν οι πολίτες από το κράτος. «Αυτή είναι η κανονικότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


Κλείσιμο
Στο Μάτι ο Μητσοτάκης - Καθαρίσθηκε το «οικόπεδο- βόμβα»

Ανέφερε πως προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ο πρωθυπουργός είπε πως με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου θα γίνει επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας και της δασικής πολιτικής ώστε να γίνονται και δράσεις πρόληψης. Τόνισε, όμως, πως με τις ίδιες δυνάμεις φέτος δόθηκε μάχη για την προστασία από τις πυρκαγιές και ευχαρίστησε όλους όσοι εμπλέκονται, και τον γραμματέα Πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Συμπλήρωσε πως χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.



Η καύσιμη ύλη που μεταφέρθηκε θα αξιοποιηθεί και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως ό,τι καινούργια καύσιμη ύλη έρχεται στο οικόπεδο θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε να επιστρέψει και να ξαναδεί το οικόπεδο φυτεμένο με αμπέλια όπως είναι τα γειτνιάζοντα οικόπεδα.


Έκανε ειδική μνεία στους εγκαυματίες τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ώστε να καλύπτονται πλέον όλες οι θεραπείες τους από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν γινόταν. «Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ δέχθηκε αίτημα των εκπροσώπων των κατοίκων να συναντηθούν αλλά, όπως είπε, «μακριά από τις κάμερες».


Περίπου 20.000 τόνοι εύφλεκτης ύλης είχαν εναποτεθεί στο οικόπεδο αλλά παρέμεναν εκεί δημιουργώντας κινδύνους για τους κατοίκους και την περιοχή. Ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης είχε επισκεφθεί την περιοχή κατά την έναρξη των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου. Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν τον καθαρισμό δωρεάν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.


IMG_5712

IMG_5714

IMG_5673

IMG_5689


IMG_5696
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης