Στον χώρο του συνΑθηνά στη Βαρβάκειο η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

synathina_eksw

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε τον χώρο του συνΑθηνά και την εθελοντική ομάδα Steps που οργανώνει δράσεις που στόχο έχουν την αξιοπρεπή διαβίωση των αστέγων

Τον χώρο του συνΑθηνά στη Βαρβάκειο και την εθελοντική ομάδα Steps επισκέφτηκαν σήμερα η υφυπουργός Πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο ΓΓ Πρόνοιας και καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα στην στέγη του συνΑθηνά η ομάδα Steps οργανώνει δράσεις που στόχο έχουν την αξιοπρεπή διαβίωση των αστέγων. Από τη παροχή πρώτων βοηθειών σε όποιον έχει ανάγκη, το πλύσιμο των ρούχων, το μπάνιο, ένα κούρεμα, το ζεστό φαγητό, το παιχνίδι με τα παιδιά μέχρι την παροχή νομικών συμβουλών και την ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έτσι λειτουργεί σαν μια γωνιά ανοιχτή σε όποιον θέλει να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένες για όλους.

synathinaIthaca Laundry – Κινητό Πλυντήριο Ρούχων για Άστεγους

Μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες του Steps είναι το Ithaca Laundry, το κινητό πλυντήριο ρούχων για τους αστέγους της Αθήνας.

Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει στους αστέγους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να πλένουν τα ρούχα τους, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής τους, στη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού τους, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η αλληλεγγύη στη πράξη είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους, τόσο σε ατομικό επίπεδο, βοηθώντας τον συνάνθρωπό μας, όσο και σε συλλογικά ως κοινωνία που δεν αποστρέφει το βλέμμα της από όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι συγκινητική η προσφορά και η διάθεση όλων των εθελοντών να διασφαλίσουν συνθήκες αξιοπρέπειας και υγιεινής για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Το αίσθημα της αξιοπρέπειας θα έπρεπε να είναι το ελάχιστο στις ζωές όλων μας. Εδώ, οι δράσεις του Steps και του Ithaca, η προσπάθεια που γίνεται προσφέρει και μια πολύ σημαντική διέξοδο για παρέα, για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή. Να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω τη μοναξιά, έστω και για λίγο».

synathina1
synathina2

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ρεγγίνα Κούκου

Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε κατά των αστέγων, όπως γράφετε στο άρθρο σας. Είμαι μέλος του steps, κ ήμουν εκεί στην επίσκεψη της υφυπουργού. Παρακαλώ διορθώστε το λάθος.

Δημητριος.-

Γυναικάρα.

@22/08/2019, 00:09

μημπως εισαι ο δημητριος ο σαβουρομαμης ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης