OHE: Διαδικασία με την αίσθηση του επείγοντος στο Κυπριακό

OHE: Διαδικασία με την αίσθηση του επείγοντος στο Κυπριακό

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο

EPA_Guterres_UN-720x400
Στα επόμενα βήματα για το Κυπριακό κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι Αναστασιάδης και Ακιντζί, μετά την 3ωρη συνάντησή τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να συνεχίσουν την προσπάθεια υπό την κ. Λουτ (ειδική εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό) για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, που θα δώσουν τη δυνατότητα για δομημένες διαπραγματεύσεις με την αίσθηση του επείγοντος.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν την υλοποίηση ΜΟΕ που ανακοίνωσαν κατά τις προηγούμενες συναντήσεις τους, καθώς διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών:

Σήμερα, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακίνκι συναντήθηκαν στην κατοικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, κ. Elizabeth Spehar.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια ειλικρινή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συζήτησαν σε βάθος τις βασικές αρχές. Αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυρία Jane Holl Lute με την αποφασιστικότητα να οριστικοποιήσουν τους όρους αναφοράς, που θα επιτρέψουν δομημένες και προσανατολισμένες ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια διευθέτηση του Κυπριακού με αίσθηση του επείγοντος.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ανακοινώσουν την ετοιμότητά τους να διεξαγάγουν τριμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα μετά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν την εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που είχαν προηγουμένως ανακοινώσει, συμπεριλαμβανομένης της διασυνδεσιμότητας του ηλεκτρισμού και της διαλειτουργικότητας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μέτρα που διευκόλυναν τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν επίσης τη δέσμευσή τους να εντείνουν το έργο των Τεχνικών Επιτροπών με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής όλων των Κυπρίων και την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με την υποστήριξη του ΟΗΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης