Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και από την ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ίδιος για το άσυλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και από την ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ίδιος για το άσυλο

Φόβοι για διαρροές υπαγόρευσαν την απόφαση σχολιάζουν άλλα κόμματα

syiza
Οριστική είναι η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς δεν θα μετέχει ούτε στην ονομαστική ψηφοφορία για το άσυλο και τις άλλες διατάξεις που οι βουλευτές του είχαν ζητήσει καταθέτοντας σχετικό αίτημα.

Να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και ζήτησε να αποσυρθούν καθώς αιφνιδιάζουν τους βουλευτές. Όταν η κυβέρνηση επέμεινε στην κατάθεση των ρυθμίσεων η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε. Το ίδιο έπραξαν και οι ΚΟ του ΚΚΕ, του Μερα25, της Ελληνικής Λύσης και στο τέλος του ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης των τροπολογιών από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση οι ΚΟ της αντιπολίτευσης επέστρεψαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που αφορούν τους ΟΤΑ, το πανεπιστημιακό άσυλο και την επιτροπή ανταγωνισμού. Το αίτημα όμως δεν έγινε αποδεκτό καθώς δεν ήταν στην αίθουσα για να το υποστηρίξουν.

Αποχώρηση υπο τον φόβο διαρροών;

Πάντως, η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύτηκε από στελέχη άλλων κομμάτων πως αποτελεί μια ακόμα κίνηση προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες διαρροές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο για το άσυλο. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις από την Θεοδώρα Τζάκρη που εκφράστηκε θετικά στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Υπενθυμίζεται δε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει και πάλι στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του κ. Παύλου Πολάκη, διαδικασία για την οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι τουλάχιστον 10-15 βουλευτές θα ψήφιζαν κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Κλείσιμο
Πάντως, να σημειωθεί ότι ονομαστική ψηφοφορία μόνο για το άρθρο 64 που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο διεξάγεται μετά από αίτημα της ΚΟ του ΚΚΕ που επέστρεψε στην Ολομέλεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης