Ρίχνει αυλαία ο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός» - Ιδρύεται το «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος»

Ρίχνει αυλαία ο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός» - Ιδρύεται το «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος»

Το φιλόδοξο σχέδιο του Νίκου Παππά γράφει τίτλους τέλους έπειτα από δυο χρόνια, σύμφωνα με απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη

pierrakakis
Αυλαία θα ρίξει ο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός», έπειτα από, περίπου, δυο χρόνια λειτουργίας. Το φιλόδοξο σχέδιο που είχε εκπονήσει ο Νίκος Παππάς, με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, θα πάψει να υφίσταται, δίνοντας τη θέση του στο «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος», που θα διαμορφώσει ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο κ. Πιερρακάκης και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει την πλήρη εποπτεία του νέου φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017, όταν είχε ιδρυθεί ο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός», είχε διοριστεί ως πρόεδρός του ο διακεκριμένος καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος λίγο μετά αποχώρησε με αιχμές κατά της τότε ηγεσίας του υπουργείου. Ο κ. Κριμιζής αποτελεί σήμερα άμισθο συμβούλο του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η παραπάνω αλλαγή θα υλοποιηθεί με το πολυνομοσχέδιο που η ΝΔ έχει βγάλει σε δημόσια διαβούλευση από την Τρίτη (30/07) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης