Μέγαρο Μαξίμου: «Δημήτρης Στεφάνου» ονομάστηκε η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου

Μέγαρο Μαξίμου: «Δημήτρης Στεφάνου» ονομάστηκε η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου

Φόρος τιμής στον πρώην ΓΓ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νομικό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που πέθανε πρόωρα το 2014

stefanou-gg
«Δημήτρης Στεφάνου» θα ονομάζεται στο εξής η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, στη μνήμη του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νομικού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που πέθανε πρόωρα το 2014.

Στην τελετή ονοματοδοσίας που διεξήχθη στις 12:30 μ.μ. και στην οποία παρέστησαν η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του, μίλησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014.

Ο Δημήτρης Στεφάνου αφιέρωσε τη ζωή του στην δημόσια Διοίκηση. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα για να κάνει η χώρα βήματα μπροστά. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, όταν το 2013 πρωτοανέλαβε ο ίδιος την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεώρησε αυτονόητο να ζητήσει από τον Δημήτρη Στεφάνου να παραμείνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα. «Στους 13 μήνες που συνεργαστήκαμε, δεν γνώρισα μόνον έναν σπουδαίο άνθρωπο, αλλά έκανα και έναν καλό φίλο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επισήμανε ότι ο Στεφάνου ανήκε στους «κρατικούς λειτουργούς που τον χαρακτήριζε απόλυτα η αίσθηση του καθήκοντος».

Για την συνέπεια και την επιμονή στους στόχους του Δημήτρη Στεφάνου, μίλησε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη μεθοδικότητα και τη γνήσια προοδευτική αντίληψη που τον χαρακτήριζε. «Ήταν ορθολογιστής και προοδευτικός με την πραγματική έννοια του όρου», τόνισε. Ο κ. Λιβάνιος μίλησε ακόμη για την ευρυμάθεια του, την αίσθηση του χιούμορ που τον διέκρινε, αλλά και την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς που είχε από όποια θέση και αν υπηρέτησε.

Κλείσιμο
Η οικογένεια του Δημήτρη Στεφάνου, ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την κίνησή του, δώρισε στο Μέγαρο Μαξίμου τμήμα της προσωπικής συλλογής των βιβλίων του εκλιπόντος, τα οποία τοποθετήθηκαν στην αίθουσα που έλαβε το όνομα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης