Μιχαηλίδου: Επίδομα τοκετού €2000 για κάθε γέννα από 1η Ιανουαρίου 2020

Μιχαηλίδου: Επίδομα τοκετού €2000 για κάθε γέννα από 1η Ιανουαρίου 2020

Υπάρχει η σκέψη να εξαιρεθούν μονάχα οι γονείς με πολύ υψηλό εισόδημα, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας σε συνέντευξή της - Δεν καταργούμε τα επιδόματα, αντίθετα τα ενισχύουμε, τόνισε - Πέτσας: €2.000 για κάθε νεογέννητο από οικογένεια της οποίας ο ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας

mixahlidou_ar
Την σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται μόνο οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ διατύπωσε, μιλώντας στο OPEN TV, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά. Μάλιστα, σημείωσε ότι «προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε ότι ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Εργασίας υπογραμμισε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί, διαψεύδοντας τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες μέρες για ηλικιακά ή άλλου είδους κριτήρια. 

Κατά συνέπεια, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με μόνη πιθανή εξαίρεση εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα» εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας ότι εάν αυτή η εξαίρεση δώσει την ελευθερία στην κυβέρνηση  να αυξήσει λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα εξετάσει το ενδεχόμενο  το κάνει.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε, το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ώστε οι διαδικασίες χορήγησης του επιδόματος να γίνονται αυτόματα.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

«Παραλάβαμε ένα υπουργείο όπου η εποπτεία είναι εικονική»

Αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση πολλών ιδρυμάτων της χώρας, η υφυπουργός τόνισε ότι δυστυχώς παρέλαβε ένα υπουργείο στο οποίο η εποπτεια ήταν μόνο εικονική.

«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι για πολλά ιδρύματα ανά τη χώρα με συμβασιούχους που λήγει η σύμβασή τους δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων.

Πέτσας: €2.000 για κάθε νεογέννητο από οικογένεια της οποίας ο ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας

«Τα 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού είναι ένα πρώτο βήμα. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια μέχρι να φτάσει το παιδί στην ηλικία των δύο ετών» επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, το επίδομα των €2.000 «αφορά κάθε οικογένεια της οποίας ο ένας εκ των δύο γονιών είναι Έλληνας πολίτης. Φροντίζουμε επίσης το παιδί να βρει μια θέση στον βρεφονηπιακό σταθμό ώστε να απελευθερωθεί ο δεύτερος εργαζόμενος στο σπίτι, που συνήθως είναι η γυναίκα, να μπει στην αγορά εργασίας και να ενισχύσει το εισόδημα του νοικοκυριού. Δίνουμε επίσης 1.000 ευρώ επιπλέον  αφορολόγητο επιπλέον για κάθε παιδί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης