Μητσοτάκης στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Κεντρική προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Μητσοτάκης στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Κεντρική προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης  και η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, που θίγει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές

mitsotakis-agrotiki-ekso
Κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρώτη προτεραιότητα, για τη νέα κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος.

«Θα έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα να υλοποιήσουμε και να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτή βρίσκεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών. 

Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει -όπως τόνισε o κ. Μητσοτάκης- τόσο τους παραγωγούς όσο όμως και τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), Κώστας Σκρέκας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος.

mitsotakis-agrotiki-2

Κλείσιμο
mitsotakis-agrotiki-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης