Γεωργιάδης: Η «σκευωρία Novartis» θα διερευνηθεί σε βάθος

adon

Η παρέμβαση στην υπόθεση της Creta Farm έσωσε τις θέσεις εργασίας 800 ανθρώπων, τόνισε ο υπουργός

Την διερεύνηση της «σκευωρίας Novartis» και των υπόλοιπων προβληματικών υποθέσεων της περασμένης τετραετίας προανήγγειλε ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης τονίζοντας πως το κλίμα ήπιων τόνων που σημαδότησε η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου  «δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τι έγινε σε αυτή τη χώρα».

«Όλες οι δεσμεύσεις μας για να ερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος ισχύουν. Ολες οι προσπάθειες να πλήξετε με λάσπη τους πολιτικούς αντιπάλους θα διερευνηθούν μέχρι κεραίας και εύχομαι κανείς σας να μην είναι μπλεγμένος σε αυτή την ιστορία» προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε  «όποιος σκέφτηκε να χειραγωγήσει και να εργαλειοποιήσει την δικαιοσύνη θα έχει το τέλος που του αξίζει».

Παράλληλα, ο υπουργός Επενδύσεων αναφέρθηκε στις εξελίξεις της Creta farm προκειμένου να σηματοδοτήσει την λογική της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού οι μέτοχοι της εταιρείας υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία της και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. «Πριν από 2 ημέρες κάποιοι από τους εργαζόμενους της εταιρείας με ενημέρωσαν ότι θα έκλεινε και πως θα έμεναν χωρίς δουλειά περίπου 800 άνθρωποι. Το Σάββατο έφερα στο γραφείο μου τους ανθρώπους των 4 συστημικών τραπεζών και στην συνέχεια διαδοχικά τους μετόχους που είναι σε διαμάχη. Χρησιμοποίησα όση πειθώ έχω και ότι δεν έγινε επι σειρά ετών έγινε και υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασία με τις τράπεζες για να συνεχίσει η εταιρεία την λειτουργία της  και να μην χαθούν θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο είπε  «καταθέτω την έκθεση για τον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος για να σας δείξω τι ακριβώς παραλαμβάνουμε στον τομέα επενδύσεων. Η Ελλάδα είναι στην θέση 72, μας προσπερνούν Μολβαδία, Μεξικό Ρουάντα, Μπαχρέιν κ.α. Θα μετρηθεί η επιτυχία μας αν στην επόμενη έκθεση θα έχουμε ανέβει. Κάθε μεγάλος επενδυτής πριν πάει σε μια χώρα το πρώτο που κοιτάει είναι αυτό γιατί ο δείκτης του λέει αν μπορεί να κάνει την δουλειά του. Αφήσατε μια χώρα που είναι 20 θέσεις κάτω από την Ρουάντα».

Πάντως, επισήμανε ότι πολλές από τις πρωτοβουλίες της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. «Πολλές πρωτοβουλίες του κ. Δραγασάκη ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Πολλές που είχε έτοιμες είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά θα αλλάξουμε ορισμένα στο ΓΕΜΗ» σημείωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δύο κεντρικοί στόχοι του υπουργείου είναι η επιτάχυνση της αδειοδότησης επενδύσεων και ο ψηφιακός επενδυτικός χάρτης ώστε οι υποψήφιοι επενδυτές να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια για τις πολεοδομικές, περιβαλλοντικές, χωροταξικές, αρχαιολογικές κ.α. συνθήκες.

Ειδικότερα ανέφερε ότι για την επιτάχυνση της εξέτασης των επενδυτικών φακέλων θα υπάρξει εως τέλος Αυγούστου συνεργασία με ελεγκτικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδότησης ώστε «όποιος θέλει να πάρει άδεια για οτιδήποτε έχει σκαρφιτεί να πατά ένα κουμπί και να μπαίνει σε μια βάση δεδομένων  και να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει την άδεια. Η οριστική ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει σε 2 έτη. Θα σχεδιαστεί από τώρα με τα επιμελητήρια και θα εφαρμοστεί πιλοτικά . Αυτό θα είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης . Θέλει κάποιος να κάνει μια επένδυση σε ένα οικόπεδο κάπου; Θα πατάει ένα κουμπί και θα γνωρίζει τι ισχύει για αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά , χωροταξικά κ.α. Θα ξέρει τα πάντα και θα σταθμίζει ο ίδιος το επιχειρηματικό ρίσκο».

Για το Ελληνικό ανέφερε ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα υπογραφούν εντός Αυγούστου και το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2019, παράλληλα ανέφερε ότι «Η κυρία Πέρκα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για το Ελληνικό. Αυτό που θα κάνουμε εμείς θα έρθει ως συνέχεια αυτού που κάνατε εσείς. Διαπιστώνω ότι υπηρεσίες που εως τώρα  καθυστερούσαν τις διαδικασίες  τώρα ξαφνικά υπογράφουν τα πάντα»

Τέλος υποστήριξε ότι η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ είναι σε χαμηλό επίπεδο εξηγώντας πως «ο μέσος όρος είναι στο 24,5% . Το 42% των έργων που μπήκαν μέσα δεν έχουν ξεκινήσει καθώς τα μισά δεν έχουν συμβασιοποιηθεί. Σήμερα είμαστε 19ης θέση από τους 28 στην απορροφητικότητα»

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Ρε κοιμισμένοι νεοδημοκράτες

ξυπνήστε επιτέλους. Η Novartis κάνει οτι θέλει σε άλλα κράτη με λιγότερη διαφθορά, στην ελληνική μπανανία δεν θα έκανε ???.

Xenos

Άδωνι είσαι αστέρι. Σίγουρα θα πετύχεις

GODJILAKIS

Η κυβερνηση θα σωσει απο πτωχευση μια ιδιωτικη εταιρεια με χρηματα του δημοσιου , ελευθερη αγορα και μπλε αλογα

Μαρία

Το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι υπαρκτό. Δεν πρόκειται για κυνήγι μαγισσών.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΝΑΙ ΜΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?Α ΡΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ?ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.

Dk7

Μαράκι ,,,,περαστικά σου!!!!!!!

Βρωμοσυριζα

Μας ρήμαξαν 5 χρόνια. Και ναι! Έριξαν τη χώρα στα βράχια. Θα λογοδοτήσουν, όλοι τους.

ΑΥΤΑ

Τιτανα Αδωνι οικογενειακα εισαι ενας απο τους κυριους λογους που ψηφισαμε Ν.Δ Δωσε πονο στους συριζαιους. Καλος ο πολιτικος πολιτισμος αλλα εχει ορια..Αλλιως σε πατανε .

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ,ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ο ΑΔΩΝΙΣ 53 ΜΗΝΕΣ ΕΔΩΣΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ......

δ

Σήμερα ο Άδωνις συναντήθηκε με τον Φρουτζή για την Κρέτα Φαρμς. Και ο νοών νοείτω

Ναι καταλάβαμε

Καταλάβαμε ότι χάρη στον Γεωργιάδη, 800 εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να φέρνουν ένα μισθό στο σπίτι.

KiKi

Mπορει να τον κατηγορουν οτι ειναι φωνακλας αλλα απο μυαλο εχει περισσοτερο απο την μιση πρωην Κυβερνηση του Συριζα. Τον εβλεπα οταν ταπωνε τους Συριζαιους δημοσιογραφισκους τυπου Στρατακη, Χατζηνικολα κλπ κλπ προ των εκλογων και τον θαυμαζα για την μνημη, γνωση και μυαλο ξυραφι. Αυτος ο ανθρωπος αξιζει για Υπουργος αναπτυξις. Ξεκινησε απο το τιποτα και δες τε που εφτασε, Μπραβο Κυροακο για τις επιλογες σου.

Ομως

Κουβέντα για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπων, γαργάρα

pier

Φτηνή προπαγάνδα... Δεν υπήρχε σε κανένα σημείο του προγράμματος της ΝΔ, πρόβλεψη για κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Διότι πολύ απλά δε προβλέπεται μονομερής ενέργεια σε διακρατική συμφωνία, από το διεθνές δίκαιο. Αυτά σε άλλους που σου έταζαν μονομερείς ενέργειες.

Q

Αφου ειπανε οτι θα την σεβαστουνε, ακομα καταργησεις ονειρευεσαι εσυ? Και για τους σκευωρους της NOVARTIS, λεγανε οτι θα τους τρεξουν με το που βγουν και τωρα ειναι ολοι σαν μια αγαπημενη οικογενεια! Αυτες οι "διερευνησεις σε βαθος" ειναι για τους σανοφαγους. Στο "θα" θα μεινουν, τοσο οσο χρειαστει για να μπει κι αυτη η υποθεση στο αρχειο!

Όταν

Διδάσκεις αστροφυσική, και ανώτερα μαθηματικά, θα μιλήσεις, εκείνη την στιγμή, για την γλώσσα των λατινικών?

ΚιΚι

Ξερεις πολυ καλα οτι η καταργηση μιας διεθνους συμφωνιας/ συνθηκης ειναι αδυνατη μονομερως και δεν σε συμφερει. Αν γινοταν η Τουρκια θα ειχε καταργησει προ πολλου την συνθηκη της Λοζανης. Παψε τις βλακιες ξυπνα και κινηγα τους υπογραψαντες.

Όσο τα ανακατεύεις, τόσο βρωμάνε

Την προδοσία της Μακεδονίας,αυτό που εσύ αποκαλείς κομψά "Συμφωνία των Πρεσπών", την υπέγραψε η Αριστερά. Αυτό,φυσικά,θα το εκμεταλλευτεί η ΝΔ για οσο διάστημα μπορέσει αποδομόντας το ιδεολογικό οπλοστάσιο των αριστερών περί πατριωτισμού,ηθικού πλεονεκτήματος κ.λ.π., αποδεικνύοντας ότι καθάρματα υπάρχουν παντού.

Ορίστε?

Πότε μίλησε ο Άδωνις ή η ΝΔ για κατάργηση της συμφωνίας? Ούτως η άλλως αυτό δεν γίνεται. Αφήστε την προπαγάνδα πια, αηδία καταντησατε. Μείνατε και εκτός βουλής ακόμα να βάλετε μυαλό?

@Ομως

Ναι ρε φίλε ο αλεξακος σου την εκανε με ελαφρά, και όχι μόνο σε αυτό!

ΙΜ

Ποιός είπε ποτέ από τη ΝΔ τη λέξη "κατάργηση", ή πετάς τη μπαρούφα σου να βρίσκεται και φαντασιώνεσαι ότι έχεις και άποψη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης