Βουλή: Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Βουλή: Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Στο βήμα πήραν σειρά οι εισηγητές και οι επικεφαλής των κομμάτων

4858490
Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Μετά τον πρωθυπουργό, το λόγο πήραν διαδοχικά οι εισηγήτες και οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο βήμα της βουλής ανέβηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπαςο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και τέλος ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. 


Διαβάστε παρακάτω τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων:


Μυλωνάκης: Να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την Συμφωνία των Πρεσπών


Κάλεσμα στους βουλευτές των κομμάτων που αντιτάχθηκαν στην Συμφωνία των Πρεσπών να συνυπογράψουν με την Ελληνική Λύση πρόταση για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, απηύθυνε ο βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Μυλωνάκης.


"Προκάλεσε" ιδιαιτέρως τους Μακεδόνες βουλευτές που δεν συμφωνούν με "την κατάπτυστη εγκληματική Συμφωνία" να καταθέσουν από κοινού με την Ελληνική Λύση πρόταση "για να στείλουμε όλοι μαζί τον κ. Κοτζιά σε Εξεταστική Επιτροπή και να δούμε αν έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας". Όπως είπε πρόκειται για μια Συμφωνία που ο ελληνικός λαός δεν την αναγνωρίζει ούτως ή άλλως όπως και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που δεν θα δεχθεί ποτέ την ονομασία "Μακεδονία" με γεωγραφικό προσδιορισμό.



Ο κ. Μυλωνάκης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής ότι "έκρυψε στα συρτάρια" την μήνυση που κατέθεσαν οι παμμακεδονικές ενώσεις και ενημέρωσε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας. Επίσης ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κάλεσε τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας να απαντήσει αν αναγνωρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών διότι - όπως είπε - η κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπολίτευση μιλούσε για κάκιστη Συμφωνία.



Κλείσιμο
"Μην μας πουν τώρα ότι είναι πολιτικό το ζήτημα γιατί εμείς θα τους πούμε ότι δεν είναι καθόλου πολιτικό το ζήτημα, είναι εθνικό", είπε και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ διερωτήθηκε: "Μήπως αρχίζουμε πάλι να κάνουμε κωλοτούμπες; Γιατί λέγατε ότι θα διαπραγματευθείτε, θα πείτε ταυτότητα γλώσσα".

Σακοράφα: Με πρόφαση τάχα φιλολαϊκά έργα θα καλυφθεί η επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας


«Με πρόφαση τάχα φιλολαϊκά μέτρα θα καλύψετε την επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας», τόνισε η βουλευτής Β3 Αθηνών-Νότιου Τομέα του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης αλλά αυτό θα σήμαινε ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης με άγρια καταστολή», ανέφερε η Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε ότι επιτυχία της κυβέρνησης για την ισχυροποίηση των θεσμών και την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας, "σημαίνει ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης" και αυτό επιβεβαιώνει το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το άσυλο.

Ιδίως για το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει η ΝΔ, η βουλευτής του ΜεΡΑ25, αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό. "Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, αν παρ΄ελπίδα υλοποιηθεί αυτό το έργο όπως το θέλει ο λεγόμενος επενδυτής, θα είναι οριστική ταφόπλακα για την Αττική", είπε η κ. Σακοράφα και κατέθεσε στα Πρακτικά δύο αναφορές της προς την Εισαγγελία, που καταδεικνύουν, όπως είπε, τη διακριτική - διαχρονικά- μεταχείριση του Ομίλου Λάτση από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, τον οποίο χαρακτήρισε «βασικό μέτοχο της «Ελλάς Α.Ε.» με συμμέτοχο κάθε φορά την εκάστοτε κυβέρνηση».

Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στη «επένδυση» της ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, και κατήγγειλε ότι το αποτέλεσμα είναι «οριστική και αμετάκλητη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και καρκίνος για όσους ζουν, σιτίζονται και υδρεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή», ενώ δώρισε στον Πρωθυπουργό το βιβλίο του αείμνηστου Δημ. Γερμίδη «Μιά Ανθοδέσμη για τον Μίδα» , που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό.

«Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε, να αντιπολιτευθούμε μόνοι την κυβερνητική πολιτική. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση αποποιήθηκε το ρόλο της, αφού θα πρέπει να αντιπολιτευθεί τις δικές της αποφάσεις σαν κυβέρνηση. Ως ΜέΡΑ25, πιστoί στον προεκλογικό μας λόγο για Ρεαλιστική Ανυπακοή, θα ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση εντός Βουλής αλλά κυρίως πραγματική αντιπολίτευση για την κοινωνία», είπε η κ. Σακοράφα.


Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση

Να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα κόμμα της αντιπολίτευσης προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Μιχάλης Κατρίνης. Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής για την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για τους χειρισμούς και τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης αναφορικά με την ΔΕΗ.

«Η ΝΔ διορίζει γενικούς γραμματείς χωρίς αντικειμενικά κριτήρια αλλά με κομματικά. Ο πρωθυπουργός τακτοποιεί αποτυχημένους πολιτευτές του και δεν ακούσαμε τίποτα για την μείωση των μετακλητών» τόνισε σε άλλο σημείο.

«Παραπλανητικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πανεπιστημιακό άσυλο. Προβάλει τα ζητήματα της ανομίας και απειλεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών» είπε ο ίδιος για να υποστηρίζει ότι υπάρχει παράλληλη ατζέντα για ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας.



Κατρούγκαλος: Κριτική για την εξωτερική πολιτική


Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής περιόρισε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος την κριτική του στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά πως «Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση της χώρας σε όλα τα επίπεδα είναι καλύτερη από το 2015 όταν εμείς παραλάβαμε. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής κάναμε την φωνή της πατρίδας πιο δυνατή και πιο σεβαστή. Δεν ήμασταν απλά φωνή σταθερότητας αλλά εξαγωγείς σταθερότητας. Αντιμετωπίσαμε προσφυγικό μεταναστευτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αυτό τον τομέα ο Πάπας πρότεινε τον Αλ. Τσιπρα για Νόμπελ Ειρήνης».

«Η κορωνίδα ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν αναφέρθηκα σε αντιφάσεις της κυβέρνησης σε αυτή αναφερόμουν. Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι τα προβλήματα ανάμεσα στην χώρα μας και την γειτονική χώρα έχουν αντιμετωπιστεί με την Συμφωνία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ειπε ότι δεν αμφισβητεί τις προθέσεις της Συμφωνίας. Αν υπήρχαν μόνο αυτές οι δηλώσεις εγώ θα ξεχνούσα όσα παραπλανητικά λέγατε προεκλογικά. Ξέρετε ότι προωθούσατε στο παρελθόν διπλή ονομασία. Δεν έχετε ξεχάσει ότι η λέξη κωλοτούμπα εμφανίστηκες το 2005. Θα τα θεωρούσα ξεχασμένα ακολούθησαν όμως δηλώσεις άλλων αρμόδιων . Του Καράογλου που είπε ότι η Συμφωνία σας πληγώνει. Οι διορθωτικές δηλώσεις Παναγιωτόπουλου είναι ακόμα πιο ανησυχητικές» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος για να εξηγήσει: «Είπε ότι τις έκανε γιατί ήταν ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου. Είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό και όχι τον πρέσβη ΗΠΑ. Εμείς πετύχαμε αξιοπιστία γιατί τα ίδια λέγαμε εντός και εκτός. Και δεν θεωρούσαμε τους Αμερικανούς Αμερικανάκια ούτε τους Ευρωπαίους κουτόφραγκους». Τέλος είπε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την κυβέρνηση Γκουαιδό «ήταν συμβολικά λάθος»



Μητσοτάκης: Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή από τον ελληνικό λαό


«Παίρνω το λόγο ευελπιστώντας ότι θα κάνω μια νέα αρχή. Οι εκλογές έκλεισαν το κύκλο παρακμής και κρίσης. Ταυτόχρονα οι έλληνες άνοιξαν παράθυρο σε μια νέα εποχή. Με την ψήφο τους δεν άλλαξαν μια κυβέρνηση, ξεπέρασαν μια ολόκληρη φάση. Απέρριψαν το ψέμα. Σαφής και πεντακάθαρη εντολή να πάει μπροστά η ελλάδα με ενότητα και σκληρή δουλειά», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή. Την νέα κανονικότητα που σημαίνει πρόοδος και όχι επιστροφή σε παλιές πρακτικές. Δεν θα αναμετρηθούμε με τους προηγούμενους αλλα με τα πραγματατικά προβλήματα . ότι υποσχεθήκαμε θα το κάνουμε μαζί με τους πολίτες. Η κοινωνία περιμένει αποτελέσματα.

Στόχος η ανάπτυξη για αναγέννηση της πατρίδας μας και αυτά δεν θα τα φέρει κανείς πολιτικός μεσίας. Φιλοδοξία μου να λειτουργήσω ως καταλύτης απελευθερώνοντας τις υγιείες δυνάμεις . Αντιμετωπίζοντας τις πραγματικές αιτίες της κρίσης με καθημερινές μικρές επαναστάσεις που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνας. Αυτός ο νέος πατριωτισμός είναι η σημαία μας. Ένα ρεύμα προοδου που προτάσσει την ενότητα. Ξέρουμε ότι ιοι έλληνες θέλουν ρίξη με το παρελθόν. Θέλουν μια κυβέρνηση που θα δείξει στην πράξη ότι μπορεί. Ως πρωθυπουργός θα επιδιώξω να αναβαθμιστεί η πολιτική στα μάτια των πολιτών μας που απείχαν από τις εκλογές. Θα τιμήσω όσους μας ψήφισαν θα δικαιώσω όσους μας τίμησαν για πρώτη φορά και θα τιμήσω όσους στάθηκαν επιφυλακτικά απέναντί μας. Εχω την τιμή να ηγούμε ενός λαού υπερήφανου και πολυμήχανος και τώρα είναι έτοιμος να κοιτάξει μπροστά. Σε κάποιους μπορεί να μοπιάζει τιτάνιο το έργο. Καποιοι μπορεί να ελίζουν σε ένα περιβάλλον πλαστής ευδαιμονίας: αυτά δεν γίνονται. Ας κάνουμε οκαθένας μας αυτό που μας αναλογεί και ας βάλουμε ο καθένας ένας λιθαράκι.

Ετσι μεσα στο 2020 θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων με αξιοπθιστία. Η ελλάδα γυρνά σελιφα. Θα αποπληρώοσυμε το χρέος από το πλεόνασμα.

Προχωράμε σε βαθιές τομές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την φορολογική πολιτιή. Πρέπει να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης.

● Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

● Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

● Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

● Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.

● Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Η πρώτη ασυνέπεια. Πράγματι είχα υποσχεθεί ότι ολες οι φοροελαφρύνσεις θα περιληφθούν στον προυπολιογισμό φθινοπώρου για 2020. Σήμερα αθετώ την υποσχεσή μου. Δεν θα ξεκινήσουν οι ελαφρύνσεις από τιο 2020 αλλά από τώρα από το 2019



Πείτε το και κωλοτούμπα απο την ανάποδξη. Ετσι τα εκκαθαριστικά που θα λάβουν φέτος οι φορολογούμενοι θα είναι μεσοσταθμικά χαμηλότερα.

Για μικρές ιδιοκτησίες η μείωση ταξης 30%

Ο φορος για όλες τις μεσαίες ιδιοκτησίες. Δηλαδή για μεσαία τάξη ο φόρος μειώνεται κατά 20%. Οι μεγάλες ιδιοκτησίες με ανω 1 εκατ. ευρώ μείωση 10%.

Αλλαγές  στις 120 δόσεις

Αλλάζει και η ρύθμιση 120 δόσεων. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται απο 30 σε 20 ευρώ όπως είχαμε υποσχεθεί. Το επιτόκιο μειώνεται απο 5 σε 3%. Διευρύνεται η ρυθμιση για υπαγωγή όλων επιχειρήσεων με χρέη εως 1 εκατ ευρώ. Για όσους εντάσσονται και παραμένουν στην ρύθμιση αναστέλλονται κατασχέσεις και αναγκαστικά μετρα είζσπραξης. Ομως θέλω να τονίωσ και ας το ακούσουν όλοι πολυ καλα. Είναι η τελευταία φορά που το ελληνικό δημσόιο πραγματοποιεί μια τε΄τοια ρύθμιση. Ας την αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία οι πολίτες και επιχιερήσεις. Στόχος ερίναι διττός να διευκολύνουμε ο΄σους δεν μπροούν αλλά και χωρίς να πλήξουμε την κουλτούρα πλληρωμών. Οι παρεμβάσεις θα κατατεθούν άμεσα στην Βουλή που θα ψηφιστεί ως κατεπείγον την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο. Οπως καταλαβαίνετε γίνονται και θετικές κυβιστήσεις όταν υπάρχει σχέδιο και αξιοπιστία. Και κάτι επίκαιρο και θα μιλήσει ο αρμόδιος υπουργός Χατζηδδακης. θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να σώσουμε την Δεη που κατέστρεψαν οι προκάτοχοί μας. Θα γίνει χωρίς να επιβαρύνουμε άλλο τους καταναλωτές. Οπου χρειαστεί θα ιδιωτικοποιήσουμε δύκτια. θα εντιοπίσουμε στρατηγικούς κακοπληρωτές που θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Και αφου εξιγυάνουμε θα αναζητλήσουμε στρατηγικό επενδυτή. Οπως σώθηκε ο ΟΤΕ. προχωράμε σε πώληση του 30% του αεροδρομίου και νεά προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ελληνικών πετρελαίων.
Τα γραφιοκρατικά επόδια των επενδύσεων θα αντιμετωπιστούν. Το Ελληνικό θα γίνει σύμβολο της Ελλάδας για εξωστρέφεια και καινοτομία.

Για τις Τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Προχωράμε και στα δύο σχέδια που έχουν εκπονηθεί απο ΤΧΣ και ΤτΕ για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Η κοινωνία αντιπαλεύει τις ανισότητες. Ολοι έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ. Προσλαμβανουμε άμεσα 2 χιλιάδες προσωπικό και κυρίως νοσηλευτές. Μεσοπροθεσμα 1500 νοσηλευτές να στελεχώνουν κάθε χρόνο τα νοσοκομεία. Εφαρμόζεται αμέσως παντού, ξεκινώντας από το απο το κοινοβούλιο ο αντικαπνιστικός νόμος. Το χειροκρότημα σας ήταν λιγότερο θερμό. ...

Καταγράφονται οι ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας. Δίνουμε προσοχή στις ακτινοθεραπείες για καρκινοπαθείς συμπολίτες μας. Αξιοποιούμε τους γραμμικούς επιταχυντές αλλά καθιερώνουμε και δεύτερη βάρδια. Σταματάμε τις ουρές τις ντροπής. Τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται είτε κατ' οικον , είτε απο φαρμακεία της επιλογής τους.
Τέλος η νέα κυβέρνηση δρομολογεί άμεσα την καταβολή συντάξεων χηρείας, που καποιοι αφού τις μείωσαν ξεχασαν να τις δώσουν

Το κράτος πολεμά την γραφειοκρατία με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ξεκινά η συνταγματική αναθεώρηση με κατάργηση διάταξης που συνδέει τη διάλυση της βουλής με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δίνουμε το δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες εξωτερικού. Ζητώ να βρούμε 200 ψήφους για να δώσουμε άμεσα το δικαίωμα στους ανθρώπους αυτούς να ψηφίζουν απο τον τόπο κατοικίας τους. Ετοιμάζουμε εκλογικό νόμο. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα έρμαιο στην απλή αναλογική. Το κράτος θα αποκτήσει ψηφιακή υπόσταση. Κάθε παιδί θα γράφεται μονο μια φορά στην εκπαίδευση. Οι γονείς θα έχουν πρόσβαση στην πρόοδο των παιδιών τους. Κάθε πολίτης θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική του κατάσταση και θα επικοινωνεί με το δημόσιο με την νεα ψηφιακή ταυτότητα. Οι υπεύθυνες δηλώσεις μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές. Χρέος των υπηρεσιών να ενημερώνονται εσωτερικά χωρίς να ταλαιπωρούν το πολίτη. Σχετικός διαγωνισμός που δρομολογούσε η προηγούμενη κυβέρνηση ακυρώθηκε και θα γίνει νέος.
ΠΑΙΔΕΙΑ: Ξαναγίνεται ανελκυστήρας για πρόοδο κάθε παιδιού. Συνδέεται με την οικονομία και δεν παράγει άνεργους πτυχιούχους. Αμέσως δρομολογούμε την διαδικασία που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και προσλαμβάνουμε 4.500 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή. Σταδιακά θα αντιμετωπίσουμε τιο ζήτημα αναπληρωτών καθηγητών. Οι διδάσκονταις και όχι το υπουργείο θα έχει το πρώτο λόγο για το περιεχόμενο των σπουδών και τα πανεπιστίμια θα καθορίσζουν τον αριθμό εισακτέων. Το άσυλο ανομίας και παρεαβατικότητας καταργείται στο πρώτο μας νομοσχέδιο. Τα πανεπιστήμια αδειάζουν απο μολότοφ, μπαχαλάκηδες και εμπόρους ναρκωτικών και επιστρέφουν στους φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους, εκεί που πραγματικά ανήκουν. Απο το επόμενο έτος ξεκινά πολιτική ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Το πρώτο πρότυπο σχολείο ιδρύεται στο Περιστέρι στην Δυτική Αθήνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Επιστρέφει στις γειτονιές. Η κυβέρνηση έβγαλε ήδη στο δρόμο χιλιάδες αστυνομικούς. Αίρονται οι προβληματικές διατάξεις του ΠΟινικού Κώδικα
Απαγορεύεται η αποφυλάκιση δολοφόνων, τρομοκρατών και ιδρύονται φυλακές τυπου Γ ' υψίστης ασφάλειας. Μέχρι το τέλος του έτους προσλαμβάνονται 1500 αστυνομικοι για επανασύσταση ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και θα αποκατασταθεί ο εξοπλισμός της ελληνικλης αστυνομίας. Εντός του 2020 θα εξασφαλίσουμε νεά περιπολικά και μηχανές. Εντατικοποιούνται στα σύνορα έλεγοι παράνομης μετανάστευσης. Η παροχή ασύλου αλλάζει και θα ολοκληρώνεται ταχύτατα. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία πρόληψη και προστασία. Η τραγωδίες που ζήσαμε το προηγούμ ενο δι΄΄αστημα μας πλήγωσαν.

Στα Δικαστήρια ιδρύονται ειδικά τμήματα για ειδικού τύπου υποθέσεις. Παρατηρητήριο Δικαιοσύνης θα παρακολουθεί . Ηλεκτρονική διαβίβαση δικογραφων. Η χώρα μας δεν ανήκει στην ΕΕ και ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ισότημα. Αναβαθμίζουμε την παρουσία μας στην ΕΕ. Πέρα απο τις θετικές επαφές που είχα σε επίπεδο ηγεσίας δίνουμε σημασία για την συγκρότηση της νέας ΚΑΠ. Προτείνουμε για νέο επίτροπο τον Μαργαρίτη Σχοινά που γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ. Στην επόμενη Επιτροπή η Ελλάδα θέλει παραγωγικό χαρτοφυλάκιο.

Άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προστασία Μακεδονικών προϊόντων. Μήνυμα εντός και εκτός: Από την συμπεριφορά των γειτόνων μας θα κριθεί η ενταξιακή πορεία τους στην Ευρώπη.
Πυξίδα για την σχέση μας παραμένει το Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς παροξυσμούς σαν αυτούς που ακούσαμε σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό καλώ τον Ερντογάν να κάνουμε τολμηρό βήμα μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μαζί. Η αχρείαστη ένταση οι κούρσες εξοπλισμών στερούν και απο τις δύο χώρες πολύτιμους πόρους. Η διπλωματία συνεισφέρει στην πορεία ανάπτυξης. Στο ΥΠΕΞ ενισχύουμε δομές εξωστρέφειας για επιχειρήσεις. και προσέλκυση επενδύσεων.
Εντός επόμενης εβδομάδας ανακοινώνουμε τη συγκρότηση φορέα για να προετοιμάσει την εορτή για τα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση. Ορόσημο αυτή η χρονια (2021) για να επανασυστήσουμε την Ελλάδα του αύριο.
Την Ελλάδα που αξίζουμε και μπορεί να μας κάνει όλους υπερήφανους όπως μας έκανε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Τις 6 αυτές αλήθειες υπηρετούν 10 νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα που θα έρθουν σε 2 φάσεις. Μάσα στο καλοκαίρι και εως τέλους έτους. Αυτά αφορούν :
-επιτελικό κράτος
-φορολογικό
-ανάπτυξιακό
-δικαίωμα ψήφου ελληνων εξωτερικού
-διαφάνεια και προστασία πολίτη
-εκπαίδευση
-ψηφιοποίηση δημόσιας διοίκησης
-αγροτική ανάπτυξη
-δημόσια υγεία


Πέντε εμβληματικές παρεμβάσεις - Γκρεμίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού

Η νομοθετική δέσμη απλώνεται σε όλους τους τομείς. Ομψως δεν αφορά μόνο νομοθετήματα. Θέλω να αποτυπωθεί σε 5 εμβληματικά έργα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Εργα που θα αλλάξουν την εικόνα Αττικής και Θεσσαλονικης:
1. Το αρχαιολογικό μουσείο επεκτείνεται και ενοποιείται με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και ευχαριστώ το Ιδρυμα Νιάρχος που χρηματοδοτεί τα σχέδια
2. Οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού και φεύγουν απο την Αθήνα. Οι παλιές εγκαταστάσεις κατεδαφίζονται και εκεί θα γίνει μεγάλο πάρκο με χώρους άθλησης. Ο Κορυδαλλός και οι γύρω περιοχές επιτέλους θα ανασάνουν
3. Το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι αξιοποιείται σε συνεργασία με ιδιωτικό τομέα. Θα στεγάσει πρότυπες αγροτοδιατροφικές μονάδες.
4.Εχει αναφερθεί και ο πρώην πρωθυπουργός. Στο Κερατσίνι τα 204 στρέμματα Δραπετσώνας μετατρέπονται σε μητροπολιτικό πάρκιο και ιδρύεται διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες.
5. Στην Θεσσαλονίκη ο χώρος ΔΕΘ αλλάζει πλήρως και αναβαθμίζεται. Εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις.

Οι 5 παρεμβάσεις απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές και εθνικές ανάγκες. Βελτιώνουμε την χωή των πολιτών και αναπτύσσουν την χώρα. προβάλλουν την εικόνα της χώρας στον 21 αιώνα. Μια χώρα που στρέφεται στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Αυτό αφορά καθε χαρτοφυλάκιο και όχι μόνο τα παραγωγικά υπουργεία. Για παράδειγμα το υπουργερίο Τουρισμού προωθεί σχέδιο με μαρίνες σε όλη την χώρα. Δίνει κίνητρα για νηολόγηση σκαφών που θα με΄νουν στην Ελλάδα.
Το Υπουργείο Αμυνας αξιοποιεί την συμαντική ακίνητη περιουσία και μεσω ΝΑΤΟ ή FRONTEX διεκδικεί εκπαιδευτικά προγράμματα. Το υπουργείο Παιδείας στηρίζει την ίδρυση αγγλόφωνων τμημάτων σε συνεργασία με τα δικά μας πανεπιστήμια. Μπορούμε να φέρουμε ξενους φοιτητές. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε δημιουργί ακαλοκαιρινών τμημάτων. Το υπουργείο Υγείας έχει την δική του συμβολή στον ιαματικό τουρισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης