Ραγκούσης για νέα ηγεσία ΕΛΑΣ: Προχωρά η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς - Χρυσοχοΐδης: Βιάζεσαι και είσαι άδικος

Ραγκούσης για νέα ηγεσία ΕΛΑΣ: Προχωρά η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς - Χρυσοχοΐδης: Βιάζεσαι και είσαι άδικος

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην προσπάθεια του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει κριτική για την επιλογή του Μιχάλη Καραμαλάκη

ragousis
Πολιτική κόντρα προκάλεσε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση του Μιχάλη Καραμαλάκη στη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Καραμαλάκη σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» με «κλιμακούμενη προκλητικότητα» με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη να υπενθυμίζει τις προηγούμενες θέσεις του νέου αρχηγού και να τονίζει «ότι η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία».

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:

«Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου "και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα, για να μου χρωστάει" προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε Επιτελάρχης το 2017, Υπαρχηγός το 2018 και Αρχηγός σήμερα. Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία.

Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του Αρχηγού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσης του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κάνει λόγο για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» και μάλιστα (!) με «κλιμακούμενη προκλητικότητα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης