Νέα πρόσωπα το 40% των βουλευτών της ΝΔ

Νέα πρόσωπα το 40% των βουλευτών της ΝΔ

Oι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και 9 γυναίκες -από τις 25 συνολικά γυναίκες που εξελέγησαν-, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας και των 158 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος είναι τα 53 έτη

vouli-genio
Σχεδόν το 40% των βουλευτών της ΝΔ εκλέγονται για πρώτη φορά στη βουλή, σύμφωνα με πηγες της ΝΔ. Συγκεκριμένα, 59 από τους 158 βουλευτές εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, ενώ ο μέσος ηλικιακός όρος τους είναι τα 49 έτη.

Ειδικότερα, οι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και 9 γυναίκες -από τις 25 συνολικά γυναίκες που εξελέγησαν-, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας και των 158 βουλευτών είναι τα 53 έτη.

Η ανανέωση, όμως, είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 80΄- ενώ 5 εξ αυτών είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις κυρίες Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Κατερίνα Μονογυιού, Στέλλα Μπίζιου, Αννα Ευθυμίου και Νίκη Κεραμέως.

Επίσης 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του '70. Ο δε νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και είναι ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος, κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π).

Πρωτοεισερχόμενοι είναι επίσης πέντε βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς ενώ υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης