Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας

Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας

Απολογισμό των εκλογών έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής – Τι είπε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_7
Έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του έδωσε μια δύσκολη μάχη, «μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας. Αλλά δεν τα κατάφεραν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας απέτρεψαν αυτό το σχεδιασμό». «Παρά τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που έφτανε ορισμένες φορές στα όρια αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας, περίπου 1.800.000 γυναίκες και άνδρες σε όλη την Ελλάδα μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όλο αυτό τον κόσμο», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε όμως παράλληλα και τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι του κόσμου της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις», είπε ακόμη.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται ότι θα κατανείμει και ρόλους στην κοινοβουλευτική ομάδα. Με βάση τις πληροφορίες, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ θα προτείνει την Όλγα Γεροβασίλη, για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους θα προτείνει τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για διευθυντή της ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και για αντιπρόεδρο της Βουλής τον Δημήτρη Βίτσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης