Κίνημα Αλλαγής: Ανταλλαγή μηνυμάτων με τα... ξίφη στις θήκες

Κίνημα Αλλαγής: Ανταλλαγή μηνυμάτων με τα... ξίφη στις θήκες

Διήμερο κομματικών συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια των οποίων ειπώθηκαν πολλά, αλλά χωρίς δια ταύτα - Φώφη Γεννηματά και διαφωνούντες αντάλλαξαν μηνύματα χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να επιδιώξει ανοιχτή σύγκρουση

andrfofi
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για υπονομευτές, για  απόντες, για δούρειους ίππους και κάλεσε όσους λοξοκοιτούν είτε προς τη ΝΔ, είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν άμεσα από το Κίνημα Αλλαγής. 

Ως πρόεδρος ανέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας όμως ότι η συνολική αποτίμηση της πορείας από το 2015 είναι θετική. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ένιωσε να τον αφορούν κάποιες από τις αναφορές της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε τον λόγο.  

Ανέφερε τις εμφανίσεις του σε ΜΜΕ, τις ψήφους που συγκέντρωσε για τον νεο φορέα της Κεντροαριστεράς ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και τις περιοδείες του σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

«Υπήρχαν δούρειοι ίπποι, ήταν εκείνοι που η ηγεσία τους έδωσε ρόλο που τον διαπραγματεύτηκαν με άλλα κόμματα» σήκωσε τους τόνους και ανέφερε ονομαστικά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Νίκο Μπίστη.

Μάλιστα, αμφισβήτησε και τον τρόπο με τον οποίο η Φώφη Γεννηματά διοικεί το κόμμα. «Δεν υπάρχει άλλο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη με διορισμένα όργανα από σταυροδοσία 100%» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε πότε θα γίνει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

Κλείσιμο
Αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα η Φώφη γεννηματά αποχώρησε από την αίθουσα αι είε σύσκεψη με τους συνεργάτες της. Αποφασίστηκε την απάντηση να δώσει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Έχουμε σταθερά ανοδική πορεία από το 2015» τόνισε και προκάλεσε όλες τις πλευρές «να συζητήσουμε πως από το 45 το 2009 φθάσαμε στο 2,5% όταν ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, ώστε όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Εξήγησε και γιατί προεκλογικά η Φώφη Γεννηματά μίλησε για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Είχαμε 16% διαρροές προς τα δεξιά, αν δεν το κάναμε δε θα υπήρχαμε τώρα» υποστήριξε. 

Σκληρή κριτική στην ηγεσία άσκησε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης λέγοντας όχι στο κόμμα... κώμα!

Επικριτικός για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο χαρακτήρισε μη ικανοποιητικό εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Ρέππας, με αποτέλεσμα ο Πάρις Κουκουλόπουλος να τον καλέσει να παραιτηθεί από το ΚΙΔΗΣΟ και να επανεγγραφεί στο ΠΑΣΟΚ.

Αίτημα που ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε προβοκάτσια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης