Γεννηματά: «Αν υπάρχουν στον χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά καρεκλών, να φύγουν τώρα»

Γεννηματά: «Αν υπάρχουν στον χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά καρεκλών, να φύγουν τώρα»

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «φωτογράφισε» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Αναγνώρισε τις ευθύνες της για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΚΙΝΑΛ άντεξε

gennimata_politiko_symboulio
Πρωτοβουλίες για να αντιπαρέλθει τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ, αλλά και για να τοποθετήσει εκ νέου το κόμμα της στο πολιτικο τοπίο, αναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν εξίσου να «λεηλατήσουν» το Κίνημα Αλλαγής και να στήσουν ένα νέο δικομματισμό. Τόνισε ότι ναι μεν το Κίνημα Αλλαγής άντεξε, αλλά δεν πέτυχε τον στόχο του για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί.

Εκτίμησε ακόμη ότι ο νέος δικομματισμός δεν έχει σχέση με αυτόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού τώρα υπάρχει ένα μεσαίο κόμμα της τάξης του 8% -το Κίνημα Αλλαγής.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι συνεχίζει την τακτική των μεταγραφών με αντάλλαγμα κυβερνητικές θέσεις. «Φωτογραφίζοντας» τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για «Δούρειους Ίππους» που, αν και είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, έμειναν στον χώρο για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν υπάρχουν στον χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά καρεκλών, να φύγουν τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε, δε, ότι το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του, η οποία είναι σαφώς ευδιάκριτη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας έτσι να «αποκρούσει» τις φωνές που καλούν την Χαριλάου Τρικούπη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξήγγειλε: 

Κλείσιμο
- Πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη το φθινόπωρο
- Συνδιάσκεψη και συνέδριο νεολαίας
- Μητρώο στελεχών και ακαδημία στελεχών, την οποία αναλαμβάνει ο Θανάσης Τσούρας
- Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση
- Αναδιοργάνωση οργανώσεων
- Συγκρότηση προσωρινών νομαρχιακών επιτροπών και εκλογή νέων
- Συγκρότηση των τομέων του κόμματος. Θα προηγηθεί κάλεσμα για όσα στελέχη επιθυμούν να συμμετέχουν.

Τον συντονισμό των τομέων πολιτικής αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης