Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων

Να παραμείνουν στο υπ. Δικαιοσύνης ζητούν οι επιμελητές ανηλίκων

Αντιδρούν οι επιμελητές ανηλίκων και οι ιατροδικαστές στην απόφαση υπαγωγής τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

dikaiosyni
Την αντίδραση των επιμελητών ανηλίκων, αλλά και των ιατροδικαστών προκαλεί η υπαγωγή τους, εφεξής, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση επικαλείται την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου οργρανογράμματος στα υπουργεία και βάσει αυτού, τη «μεταφορά» των επιμελητών ανηλίκων και των ιατροδικαστών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και μεταφέρεται η γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Από τη πλευρά τους, οι επιμελητές ανηλίκων που συνδράμουν την απονομή Δικαιοσύνης για ανήλικους παραβάτες του νόμου και ανήλικα θύματα παραβατικών ενεργειών, διεκδικούν την παραμονή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τονίζουν την αναγκαιότητα να παραμείνουν δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων χάρη της καλύτερης και αποτελεσματικότερης οργάνωσης και λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Οι επιμελητές ανηλίκων την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθούν με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και θα εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους «ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Και καταλήγουν: «Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης