Κίνημα Αλλαγής: Συνεδριάζουν τα όργανα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Κίνημα Αλλαγής: Συνεδριάζουν τα όργανα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο στη Χαριλάου Τρικούπη και την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή σε κεντρικό ξενοδοχείο

kinhma-allaghs-grafeia-shma
Το στίγμα της επόμενης μέρας θα δώσει η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα επιμείνει στη γραμμή της αυτόνομης πορείας.

«Στη νέα Βουλή το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι υπέρ των πολιτών, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια» σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα δεχθεί να συμμετάσχει σε κυβερνητικές ευθύνες. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε άμεσα για τις διαγραφές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Λίνας Μενδώνη, μόλις ανακοινώθηκαν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του κόμματος εστίασε τα πυρά του στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκδίδοντας ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αναβάθμιση του υπουργείου του γίνεται μονάχα στα χαρτιά!

Είναι προφανές ότι η κόντρα στη Βουλή στα νομοσχέδια που θα φέρουν τα δύο κυβερνητικά πλέον στελέχη (σ.σ. Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη) θα έχει και... άρωμα εμφυλίου. Πρώην συντρόφων για την ακρίβεια.

Καθαρό «όχι» είναι για την ώρα και η απάντηση στο πιθανό φλερτ από την Κουμουνδούρου. Σε αυτό το θέμα, βέβαια, το κλίμα θα διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών, που δεν είναι αντίθετα στο διάλογο.

Κλείσιμο
Πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του Γιώργου Πσπανδρέου και του Γιώργου Καμίνη, δύο πολιτικών που έχουν πέρασμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα εδώ είναι ποιος θα τραβήξει ποιον και προς τα που: οι ψηφοφόροι τα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ ή τα στελέχη τους ψηφοφόρους στο Κίνημα Αλλαγής. Για το λόγο αυτό η Φώφη Γεννηματά θα επισημάνει την ανάγκη τα κορυφαία στελέχη να κινούνται όλα στο ίδιο μήκος κύματος.

Το ίδιο θα επισημάνει και στους νέους βουλευτές, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης