Τσίπρας στην Κρήτη: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Τσίπρας στην Κρήτη: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Σε μια υποτονική συγκέντρωση που ξεκίνησε με μια και πλέον ώρα καθυστέρηση λόγω χαμηλής προσέλευσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλο και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής της δημοκρατικής παράταξης του τόπου που κάνει την Ελλάδα ισχυρότερη και μεγαλύτερη

Καταγραφη111

Με τη γνωστή ρητορική για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιστροφή της ΝΔ ατην κυβέρνηση αλλά και συνθήματα που παραπέμπουν σε παλαιότερες ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου η αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σε μια υποτονική συγκέντρωση που ξεκίνησε με μια και πλέον ώρα καθυστέρηση λόγω χαμηλής προσέλευσης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλοσημειώνοντας μάλιστα με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής της δημοκρατικής παράταξης του τόπου που κάνει την Ελλάδα ισχυρότερη και μεγαλύτερη.


«Την Κρήτη δεν θα μας την πάρει κανείς, ήταν πάντα μπσοστά στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες» είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας που για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε επίθεση στον Κώστα Καραμανλή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική τους στο Σκοπιανό.





Ξεκινώντας την ομιλία του στην πλατεία Ελευθερία του Ηρακλείου Κρήτης, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε εισαγωγικά: «Ήμουνα περίεργος να δω αν μπορούσε η παρουσία σου να είναι ακόμη πιο δυνατή από την αντίστοιχη του περασμένου Μάη. Δεν το περίμενα ότι αυτό μπορούσε να συμβεί κατακαλόκαιρο. Κι όμως σήμερα βλέπω στα πρόσωπά σας την αποφασιστικότητα και το πείσμα, τώρα είστε πιο πεισμωμένοι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω». Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι που θα φέρουν τη νίκη πίσω, θα ανοίξουν το δρόμο.

Κάποιοι βιάζονται, παρατήρησε ο πρωθυπουργός, «να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ο λαός πάει στη κάλπη. Γιατί αυτή η κάλπη βγάζει κυβέρνηση όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η κάλπη το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπως και κάθε κάλπη, θα είναι άδεια. Και θα γεμίσει από τη δική σας βούληση, τη δική σας αποφασιστικότητα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για να προσθέσει, «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον του τόπου».

Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, όχι σε τρεις οικογένειες

Αναφερόμενος στους προκατόχους του, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να θυμηθούν οι πολίτες:

«Πώς βρέθηκε η χώρα στο χείλος του γκρεμού ;

Ο ένας παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα το 2009.

Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ.

Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης.

Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε με λουκέτα όλη την αγορά, ενώ έφτιαξε το σχέδιο της παρένθεσης».

Και όλοι αυτοί που έχουν βαριά, όπως είπε, ευθύνη, «έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Και ζητάνε πίσω τη χώρα. Μας λένε ότι είναι ιδιοκτησία τους η χώρα, ότι είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Ότι η Ελλάδα ανήκει σε τρεις μεγάλες οικογένειες. Τελεία.

Και μας ζητάνε να ζητήσουμε συγνώμη που παραφερθήκαμε και μας πέρασε από το μυαλό ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους».

Αυτή η παράταξη έβαλε πάντα μπροστά την πατρίδα

Από το νησί του Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε τη δική του απάντηση για το Μακεδονικό: «Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Προοδευτική Συμμαχία, ως κορμός και συνεχιστές της Δημοκρατικής παράταξης του τόπου, όλοι εμείς βάλαμε μπροστά το συμφέρον της πατρίδας και όχι του κόμματος. Για να βρούμε λύση σε μια χρόνια διένεξη με τους Βόρειους γείτονές μας. Και ναι, είμαστε περήφανοι, γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας μας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά τη πατρίδα και το συμφέρον του τόπου, το πατριωτικό συμφέρον. Έκανε την Ελλάδα ισχυρότερη, μεγαλύτερη δυνατότερη -έτσι και σήμερα»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης