Συνάντηση Κουτσούμπα - Κατρούγκαλου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Συνάντηση Κουτσούμπα - Κατρούγκαλου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο ΓΓ του ΚΚΕ καταδίκασε απερίφραστα την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα και σημείωσε πως «το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή»

koytsoympas-katroygkalos
«Ζητήσαμε και είχαμε αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών. Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και βεβαίως εκφράσαμε και την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική συνολικά απέναντι στα μεγάλα, στα μείζονα αυτά προβλήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, γενικότερα την περιοχή μας» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

«Φυσικά εδώ ξεχωριστή σημασία έχει το ζήτημα της εμπλοκής της χώρας μας στους ανταγωνισμούς, στις αντιθέσεις, στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Και βέβαια επισημάναμε ότι ασφάλεια και ειρήνη δεν εξασφαλίζουν στον ελληνικό και κυπριακό λαό, στους λαούς όλης της περιοχής, η παρουσία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και η συμμετοχή μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

«Ενημέρωσα τον γ.γ. του ΚΚΕ για τις πρόσφατες εξελίξεις, για τη σημαντική διπλωματική επιτυχία που η ελληνική και η κυπριακή Δημοκρατία πέτυχαν στα ευρωπαϊκά συμβούλια και απάντησα σε όποια ερώτηση μου έθεσε. Του επανέλαβα, και σε αυτό νομίζω δεν υπάρχει διαφωνία, ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, πρέπει να εξασφαλίσουμε την αναγκαία ψυχραιμία, την εγρήγορση και την εθνική ομοψυχία» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη συνάντηση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ με τον υπουργό Εξωτερικών, παρευρέθησαν επίσης, οι Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης