Βενιέρης στο Θέμα 104,6: Και στη δημοσιογραφία και στην πολιτική τελικός κριτής είναι ο κόσμος

Βενιέρης στο Θέμα 104,6: Και στη δημοσιογραφία και στην πολιτική τελικός κριτής είναι ο κόσμος

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία - Τη χρειάζεται πρωτίστως η ίδια η χώρα» επεσήμανε ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Ά Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βενιέρης-Βελόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος

vel
"Όποιος θεωρεί ότι τα πράγματα είναι απλά για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, λόγω του καλού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, πρώτον δε λαμβάνει υπόψη την κόπωση μερίδας των ψηφοφόρων, ύστερα από δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, δεύτερον την όποια δυσφορία, γιατί κάποιοι μπορεί για τους δικούς τους λόγους να κρατήσουν αποστάσεις και τρίτον ότι στις 7 Ιουλίου είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και πολύς κόσμος δεν θα νιώσει την ανάγκη να σηκωθεί από τους καναπέδες για να ψηφίσει. Άλλωστε, η μικρή συμμετοχή σε πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις είναι ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό" δήλωσε ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Ά Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βενιέρης-Βελόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, στο "Θέμα 104,6" και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο.

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών, ο Δημήτρης Βενιέρης τόνισε, ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό.
"Το διακύβευμα είναι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία. Την αυτοδυναμία τη χρειάζεται η ίδια η χώρα, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία, γιατί όπως είναι το πολιτικό "περίβλημα" δεν είναι καιρός για συνεργασίες εξ' ανάγκης, αλλά για ουσιαστικές συνεργασίες, με όποιον ή όποιους στηρίζουν τις βασικές μεταρρυθμίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας μην ξεχνάμε, ότι μέσα σε πέντε μήνες η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους, ότι είναι αποφασισμένη επιτέλους να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά έχουμε την ξεκάθαρη αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων: μετά τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης και την απότομη προσγείωσή του στην πραγματικότητα, αλλά και στο παρωχημένο μοντέλο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της ευρωπαϊκής φτωχοποίησης, για να το πω απλά, που δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό, όπως φαίνεται άλλωστε και από τους δείκτες της οικονομίας.

Ο Δημήτρης Βενιέρης επεσήμανε ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς "σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη και η Φώφη Γεννηματά πει ότι δεν συνεργάζεται, τότε θα πάμε στον Αύγουστο σε νέες εκλογές. Για αυτό ακριβώς είπα και νωρίτερα, ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά σπουδαίο και ότι την αυτοδυναμία της ΝΔ, στην πραγματικότητα τη χρειάζεται η ίδια η χώρα. Εδώ ο κ. Τσίπρας, που είναι θιασώτης της απλής αναλογικής, δεν μπόρεσε να τα βρει με τους μέχρι πρότινος δικούς του συντρόφους, όπως τον κ. Βαρουφάκη και την κ. Κωνσταντοπούλου.

Κλείσιμο
Απαντώντας στην κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία αρκετών δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Δημήτρης Βενιέρης είπε:
"Θεωρώ, ότι ο τρόπος που βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, είναι παρωχημένος, καθώς και το συγκεκριμένο κόμμα έχει 12-13 δημοσιογράφους βουλευτές. Το να κρίνουμε τα πράγματα από θέση θέσης και όχι από θέση αρχής, προσωπικά πάντα με ενοχλεί.

Έτσι κι αλλιώς κριτής για όλους μας, είναι ο κόσμος, που παρακολουθεί εμάς τους δημοσιογράφους. Στις 26 Ιουνίου κλείνω ακριβώς 30 χρόνια δημοσιογραφίας, χωρίς να απουσιάσω ούτε μία μέρα από τα μικρόφωνα της Βόρειας Ελλάδας. Τα θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί, όπως και όλοι οι δημοσιογράφοι, είναι θέματα τα οποία έχουν μεγάλη συνάφεια, με τα αυτά, που θα κληθούμε να χειριστούμε, αν μας επιλέξει ο κόσμος αύριο ως βουλευτές."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης