Ο Τσίπρας λέει να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα

Ο Τσίπρας λέει να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα

«Υπάρχει και η άποψη να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας», είπε ο Αλέξης ΄Τσίπρας στην επίσκεψή του στη Δημοτική Αστυνομία

tsipras_dimot
Την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα καταδίκασε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο απεικονίζει μια παλιά κουλτούρα που πρέπει να αφήσουμε πίσω.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Δημοτική Αστυνομία, συνοδευόμενος από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, (αλλά) υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας».

«Η δημοτική αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών. Στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ενέργειές του κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως είπε, τότε 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν εκτός της υπηρεσίας τους και η Δημοτική Αστυνομία διαλύθηκε ως θεσμός με πολύ μεγάλες επιπτώσεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς πολλοί μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς να έχουν καμία εκπαίδευση για τις ανάγκες της νέας θέσης και κάποιοι οδηγήθηκαν, «στην πορεία προς την απόλυση».

«Θυμάμαι τους αγώνες που κάνατε, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι 15.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι η απόφαση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να χειροτερεύσει η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η Δημοτική Αστυνομία έχει κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία των σύγχρονων πόλεων, της αγοράς, την πάταξη της παραβατικότητας, την τήρηση της νομιμότητας, στη στάθμευση, στην κατάληψη δημόσιων χώρων, από τραπεζοκαθίσματα, παρανόμως, τη δυνατότητα των πολιτών με αναπηρία να κινηθούν, αλλά και το παραεμπόριο.

Κλείσιμο
«Η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, όλα τα χρόνια που απείχατε από τη δράση, συρρικνώθηκαν ως έννοιες και ενισχύθηκαν αμέσως μετά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η δική μας η δέσμευση, που επαναφέραμε το θεσμό το 2015, είναι ότι πρέπει να συνεχίσει αυτός ο θεσμός να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να ενισχυθεί», είπε ακόμη, χειροκροτούμενος από το πλήθος των υπαλλήλων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα της Κεντρικής Διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πολλοί υπάλληλοι επέστρεψαν, ωστόσο πολλοί παρέμειναν σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη θέλησή τους, μέσω κινητικότηττας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης