Το sms της Φώφης Γεννηματά στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Το sms της Φώφης Γεννηματά στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Σε εγχείρηση αποκόλλησης αμφιβληστρειδούς υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Η άδοξη κατάληξη μια σχέσης που έδειχνε να έχει άλλες προοπτικές

venizelos_fwfi_art
Παρά το ότι είναι γνωστό πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφευγε τα τελευταία χρόνια τις τρέχουσες κομματικές συνεδριάσεις στη Κεντρική Επιτροπή της Τετάρτης υπήρχε μια καρέκλα με το όνομά του, η οποία προφανώς και έμεινε άδεια. 

Και όχι μόνο γιατί στην πάγια τακτική του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε προ ολίγων ημερών προστεθεί και η ρήξη με τη διάδοχό του, Φώφη Γεννηματά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το απόγευμα της Τετάρτης υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και άμεσα υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αποκατάστασή της. 

Στα τηλεοπτικά δελτία, όμως, πέρασε η εικόνα της άδειας καρέκλας

Το πρωί της Πέμπτης, μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του, ο Παύλος Χρηστίδης ανακοίνωσε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να δώσει τις ευχές της. Ευχές γραπτές, σύμφωνα με τους συνεργάτες του. 

Πρόκειται για το άδοξο τέλος μιας σχέσης που έδειχνε να έχει άλλες προοπτικές. Το 2012, μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέθεσε στη Φώφη Γεννηματά τη θέση του εκπροσώπου Τύπου για τις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου. 

Κλείσιμο
Και στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ που ακολούθησε την πρότεινε για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας. 'Ολοι πίστευαν πως οι σχέσεις τους ήταν καλές. 

Μάλιστα, το 2015 η Φώφη Γεννηματά ήταν εκείνη που πήρε τη σκυτάλη από τα χέρια του. Ο πρώην πρόεδρος έμεινε διακριτικά στην άκρη στηρίζοντας τόσο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο και το Κίνημα Αλλαγής. 

Παρά την επιστροφή Παπανδρέου, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 είχε διασπάσει και καταδικάσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά το ΠΑΣΟΚ. 

Αλλά, τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν. Με αποτέλεσμα στην τελευταία συνάντησή τους να του ανακοινώσει πως θα έδινε τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στον Γιώργο Καμίνη.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης