Ο Αντώνης Ρουπακιώτης ορκίστηκε υπουργός Εσωτερικών

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης ορκίστηκε υπουργός Εσωτερικών

Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

antonis-roupakiotis-okromosia
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε σήμερα το πρωί με θρησκευτικό όρκο ο Αντώνης Ρουπακιώτης ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Ρουπακιώτης έχει διατελέσει στο παρελθόν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Λίγο αργότερα, ο κύριος Ρουπακιώτης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις προσεχείς εθνικές εκλογές, κατά τη σύντομη ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του προκατόχου του, Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε βεβαιότητα ότι, όπως οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές «κατά γενική ομολογία διεξήχθησαν άψογα», έτσι και οι προσεχείς εθνικές εκλογές «θα διεξαχθούν στην εντέλεια». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το πρώτιστο και το μέγιστο» είναι όλοι οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες διότι, όπως εξήγησε, «στο νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από τον Αύγουστο που 2018 έως σήμερα δοκιμάζονται κόμματα και προγράμματα και καλούνται όλοι να τα κρίνουν και να αποφασίσουν».

antonis-roupakiotis-ypes


Κλείσιμο
«Γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαιολογημένες ενστάσεις ή και ενδεχομένως και υπερβολές ως προς την ποιότητα λειτουργίας του δημοκρατικού μας συστήματος, ας το αντιληφθούμε ότι αυτό είναι και οφείλουμε να το βελτιώσουμε και να το υπερασπιστούμε», κατέληξε.

FEK01
fek02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης