Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας

Παραμένει εκπρόσωπος Τύπου ο Παύλος Χρηστίδης - Θα τοποθετηθεί στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας - Ομιλία Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

fwfi_4_2
«Είμαστε τρίτο κόμμα , παρά την ακραία πόλωση που επέβαλαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε: 

«Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά». «Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας , εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας» είπε χαρακτηριστικά. 

Πυρά είχε και για τη ΝΔ:: «Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη». 

Ολόκληρη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Είμαστε έτοιμοι για τις Εθνικές εκλογές.
Αυτή τη μάχη τη δίνουμε με πίστη και αισιοδοξία, από καλύτερη θέση. Βγήκαμε ενισχυμένοι από την άνιση μάχη των Ευρωεκλογών, είμαστε τρίτο κόμμα , παρά την ακραία πόλωση που επέβαλαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης.
Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο.
Δίνουμε τη μάχη των μαχών, με τα ανανεωμένα και ισχυρά ψηφοδέλτιά μας, τα έμπειρα αλλά και τα πολλά νέα στελέχη μας στην πρώτη γραμμή. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, δεν περισσεύει κανείς.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται ξανά στην κάλπη. Όχι γιατί το επέλεξε ο Πρωθυπουργός που ορκιζόταν στην εξάντληση της τετραετίας. Αλλά γιατί το επέβαλε ο λαός με τη ψήφο του.
Κλείσιμο
Σύρεται κυριολεκτικά στην κάλπη μετά την βαριά ήττα του. Μετά τη καταδίκη των πεπραγμένων της Κυβέρνησής του.
Μόνος του μετέτρεψε τη μάχη των ευρωεκλογών σε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο για τη γενικότερη πολιτική του αλλά και για τις άθλιες προεκλογικές δήθεν παροχές και μεθοδεύσεις του. Και πήρε ηχηρή απάντηση. Αυτή που θα ολοκληρωθεί με την οριστική καταδίκη του στις 7 Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά.

Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς.
Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν γιατί καταδικάζουν την οικονομία και την κοινωνία σε αργό θάνατο.
Όλα αυτά τα χρόνια, 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε.
Ακόμα και την τελευταία ώρα που ο κ. Τσίπρας σύρθηκε από μας και αναγκάστηκε να ακυρώσει την δική του διάταξη για την μείωση του αφορολόγητου, το πήρε πίσω ουσιαστικά, αφού κατάργησε τις ελαφρύνσεις για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους στον φόρο εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ, στην εισφορά αλληλεγγύης. Την επόμενη μέρα τα υποσχέθηκε πάλι στο Μέγαρο Μουσικής.

Καλλιέργησε το διχασμό και έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, με ανικανότητα, κυνισμό και αλαζονεία που χαρακτήρισαν συνολικά τη διακυβέρνησή του.

Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, ακόμα και την τελευταία μέρα στη Βουλή προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς.

Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, με τις συνεργασίες με τη δεξιά, την ακροδεξιά, τα παζάρια και τις συναλλαγές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Όπως το έδειξε περίτρανα την εποχή των αγανακτισμένων και του αντιμνημονιακου αγώνα. Γιατί ο λαϊκισμός που ενδημεί στις γραμμές του και κυριαρχεί στις επιλογές του τρέφεται μόνο με διχαστικές επιλογές και τυχοδιωκτικές πρακτικές.

Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας , εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας.


Η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις.

Συστηματικά προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση και με όλη την πολιτική του έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη.
Η πολιτική του, το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης του ξεσήκωσαν ρεύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε με ψήφο στη ΝΔ.
Δημιουργήθηκε με ευθύνη του ένα νέο σκηνικό. Και τώρα πλασάρει το νέο του παραμύθι ότι ζητά ψήφο για να αντιμετωπίσει δήθεν τη δεξιά.
Αρκετά με τα ψέματα.
Η χώρα, σε αυτά τα νέα δεδομένα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις.
Κι αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής.
Είμαστε έτοιμοι ,στο κέντρο της πολιτικής σκηνής.
Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία.
Εμείς είμαστε δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Είναι ώρα να μπει τέλος στην πόλωση και τον διχασμό που καθηλώνει την Ελλάδα και την κρατά 10 χρόνια αιχμάλωτη στα μνημόνια και την επιτροπεία, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δήθεν λύσεις των Ζαππείων άνοιξαν το δρόμο στο αντιμνημονιακό μέτωπο, στο άρμα του οποίου επιβιβάστηκε ο κ.Τσίπρας , πριν γίνει ο καλύτερος μνημονιακός μαθητής.
Είμαστε εδώ με πίστη στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.
Είμαστε και δύναμη εξόδου από την κρίση. Εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια, μέσα στην Ευρώπη, την πιο κρίσιμη ώρα, μόνοι μας με πολιτικό κόστος. Αλλά αυτή η στάση μας είναι σήμερα που επιτρέπει να ξεχωρίσει ο ελληνικός λαός την ήρα από το στάρι. Την αλήθεια από το ψέμα. Το τί σημαίνει αυθεντικά το ήθος και η ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης έναντι του ελληνικού λαού, σε σύγκριση με το κόστος που έφεραν στον λαό οι απομιμήσεις, με τα ψέματα και τις κωλοτούμπες.
Εμείς πάντα προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον.
Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για τις αλλαγές που πρέπει να διεκδικήσουμε σε σχέση με τις δεσμεύσεις Τσίπρα για τα πλεονάσματα και το ρόλο του Υπερταμείου.
Με το Σχέδιο Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
Με τις στοχευμένες προτάσεις μας, απαντάμε στην ανάγκη α) να τονωθούν αποφασιστικά οι επενδύσεις, β) να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα σε όλο της το φάσμα με όρους εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας, γ) να δημιουργηθεί νέος πλούτος και νέες, βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, δ)να περιοριστούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ε) να αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία.
Είμαστε η σοσιαλδημοκρατική δύναμη που θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό.
Εμείς μόνο μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά και τον Εθνικό μας πλούτο.
Αναγέννηση του ΕΣΥ και δημιουργία συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν σημαίνει παράδοση των Δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Μη κρατικά Πανεπιστήμια δεν σημαίνει υποβάθμιση των Δημόσιων , αντίθετα σημαίνει ποιοτικός έλεγχος και αξιολόγηση που οδηγούν σε πτυχία με αξία.
Είναι δικό μας έργο το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας.
Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν την σφραγίδα των πολιτικών μας.
Θα σταθούμε εμπόδιο σε μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους. Όσοι ονειρεύονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να το ξεχάσουν.
Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη, για την οποία διψά το σύνολο του ελληνικού λαού και απαιτούν οι ασθενέστεροι, που τραυματίστηκαν και περισσότερο.

Προτείνουμε ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους.

Επαναλαμβάνω 12 συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας:

 Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%.
Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
 Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
 Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
 Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
 Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
 Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.
 Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.
 Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%.
Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
 200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).
 Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η δική μας πολιτική πρόταση αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και την παρατεταμένη στασιμότητα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και την παρατεταμένη ανισότητα που φέρνει η πολιτική της ΝΔ.

Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Γι’ αυτό χρειάζεται και επιδιώκουμε μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές.
Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς
Είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη.
Μία πολιτική για την οποία δεν μιλούν ποτέ, δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους , δεν έχουν κάνει ίχνος αυτοκριτικής, δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να επαναλάβουν ακριβώς τα ίδια .
Γι’ αυτό κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης όταν έρχεται η συζήτηση στην καταστροφική πενταετία Καραμανλή.
Η ΝΔ βασίζει όλη την στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών. Προσδοκά ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις, δεν φαίνεται να έχει σχέδιο για την ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί ευθέως το πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, των δημόσιων αγαθών, το κοινωνικό κράτος, τον εθνικό πλούτο. Θεωρεί τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο. Εσχάτως είδαμε και αυτό :Διαχωρίζει τους πολίτες με βάση τη συνοικία που γεννήθηκαν.
Για μάς η ανάπτυξη συνυφαίνεται με την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι προϋπόθεση και όχι η κατάληξη της αναπτυξιακής δυναμικής.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στο υψηλό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας και η μιζέρια του κ. Τσίπρα το απαξιώνει εδώ και το διώχνει στο εξωτερικό.
Η ψηφιακή γεωργία, η παραγωγική ανασύνταξη με τους όρους της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, μια σύγχρονη τουριστική πολιτική, κάθε τομέας που αποτελεί αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης, χρειάζεται ποιοτικές, ασφαλείς και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι ή που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό

Μας ρωτούν γιατί Κίνημα Αλλαγής;
Είναι απλό .
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, σημαίνει ισχυρή φωνή του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής, της επιστήμης, της νέας γενιάς.
Δεν μας απασχολούν οι υπουργικές καρέκλες, δεν μας απασχολεί η εξουσία. Μας ενδιαφέρει μόνον η ελληνική κοινωνία.

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες, που ψήφισαν με 13% την Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να φταίνε τα παιδιά. Φταίμε όλοι εμείς, που μιλάμε αλλά δεν ακούμε. Φταίει η άθλια πόλωση , ο μικρός δικομματισμός Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει τα νέα παιδιά να αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς και να στρέφονται σε σκοτεινά μονοπάτια.

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα μέρος μίας ολόκληρης γενιάς, όπως στα τέλη του ΄50 και στις αρχές του '60. Κανένα κίνητρο για την επιστροφή, καμία φροντίδα, καμία επαφή. Η κυβέρνηση Τσίπρα ασχολήθηκε μόνο πως θα τους στερήσει την ψήφο.

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι – και βλέπουν τον πρωθυπουργό να ηγείται της εκστρατείας βολέματος των ημετέρων. Ο κ. Τσίπρας επαίρεται ότι μείωσε την ανεργία, αλλά μοίρασε τους μισθούς στα δύο. Η γενιά των 300 και των 400 ευρώ είναι εδώ – δυστυχώς - και βέβαια στοιχειώνει την πρώτη φορά Αριστερά.

Γιατί λοιπόν Κίνημα Αλλαγής;
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι :
Με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί.
Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής:
Που θα εγγυάται μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, συνέργειες υπό όρους και προϋποθέσεις και αυξημένη πλειοψηφία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων.
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής διασφαλίζει την ομαλότητα.
Το δίλλημα είναι καθαρό: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.

Η χώρα μετά τις εκλογές, πρέπει να τεθεί στην τροχιά ενός νέου ιστορικού κύκλου

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα πρότυπα Λατινικής Αμερικής. Να την κάνει μια χώρα όπου ευημερεί η οικονομική ολιγαρχία σε αλλεπάλληλα deals με την πρόθυμη κυβέρνηση, η οποία με την σειρά της αποκαθιστά στο Δημόσιο, συγγενείς, φίλους, και τον κομματικό της στρατό.
Με πολιτική που τσακίζει και στραγγίζει την μεσαία τάξη, προκειμένου να την υποτάξει μέσω της φτωχοποίησης σε εξαρτημένους πολίτες των επιδομάτων .
Για να σταθεί αυτή η πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, πότισαν την κοινωνία με το δηλητήριο του μίσους, και το φαρμάκι του διχασμού.

Η μοίρα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού δεν είναι η μιζέρια που του επεφύλασσε ο κ. Τσίπρας.
Είμαστε περήφανος λαός, στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης.

Ζητάμε ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής ώστε να μην επιτρέψουμε οπισθοδρόμηση ή ρεβανσισμό. Να πάμε μόνο μπροστά.
Και μπροστά συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. Οι προοδευτικοί πολίτες άκουγαν για μήνες ότι η Γεννηματά και ο Μητσοτάκης τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι.
Ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει σκοτεινές συμφωνίες με την Δεξιά, διότι τα στελέχη του τάχα δεν μπορούν μακριά από την εξουσία. Αυτά τα έγραφαν και τα διατυμπάνιζαν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα.
Τώρα λένε ότι θέλουμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πραγματικότητα ξέρουν ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά και γι αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο και μέσο.

Φοβούνται οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, πως το Κίνημα Αλλαγής θα ανακτήσει τη θέση του ως η μοναδική αυθεντική έκφραση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Για αυτό και γελοιοποιούνται με τις αντιφάσεις τους. Όχι κύριοι – και τη Νέα Δημοκρατία ελέγχουμε υπεύθυνα και αυστηρά και τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουμε στα πραγματικά του μέτρα.



Είναι αδιαπραγμάτευτος ο αυτόνομος ρόλος και η αυτόνομη πορεία μας

Μας καλούν συνεχώς να τους πούμε τι ακριβώς θα κάνουμε την επομένη των εκλογών αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ. Ξεκαθαρίζω λοιπόν.
Ποιοι μας ρωτούν ;
Μας ρωτά επιτακτικά η ΝΔ την ώρα που κυνηγά με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ανεξέλεγκτη αυτοδύναμη εξουσία με επίκληση μάλιστα της θεωρίας για δήθεν χαμένη ψήφο, δίνοντας έτσι ανάσα στον Τσίπρα. Το να χέρι, νίβει τ’ άλλο.
Μας ρωτά η ΝΔ που αφού πέρασε από τα Ζάππεια, στην πιο κρίσιμη φάση της κρίσης, έριξε άρον – άρον την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκάλεσε 2 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για να πάρει την εξουσία.
Μας ρωτά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκε 2 φορές αν και αξιωματική αντιπολίτευση οποιαδήποτε συνεννόηση και συναίνεση στο όνομα της δήθεν αντιμνημονιακής και ιδεολογικής καθαρότητας για να πάρει την εξουσία, να συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά και να εφαρμόσει το 3ο σκληρότερο και κυρίως αχρείαστο μνημόνιο.
Μας ρωτά ο κ.Τσίπρας που ναρκοθέτησε την επόμενη μέρα της χώρας ψηφίζοντας ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής -το οποίο βεβαίως εμείς καταψηφίσαμε – δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν συνεργάζονται ποτέ και με κανένα.
Αλλά και ο κ.Μητσοτάκης που δεν υιοθέτησε τη δική μας πρόταση για να χρησιμοποιήσει το bonuς των 50 εδρών και αν δεν του φτάσει να «εκβιάσει» για βολικά «δεκανίκια».
Μας ρωτούν όμως και όσοι δήθεν αγωνιούν για την αναγκαία πράγματι πολιτική σταθερότητα εξαιρώντας όμως από την ίδια ερώτηση, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που τους έχουν αναγορεύσει ως ισχυρούς αν όχι και μοναδικούς πυλώνες του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού, προεξοφλώντας και προκαθορίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
Και ποιους ρωτούν. Εμάς. Τη μόνη πολιτική παράταξη που κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με κριτήριο το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων παραβλέποντας το πολιτικό κόστος.
Εμείς λοιπόν απαντάμε στους πολίτες.
Είμαστε εδώ για το λαό και την πατρίδα.
Έτοιμοι να δώσουμε καθαρές απαντήσεις. λέμε λοιπόν :
Σταθερός οδηγός μας είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου μας.
1. Είναι αδιαπραγμάτευτος ο αυτόνομος ρόλος και η αυτόνομη πορεία μας.
2. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή, ψήφο ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών που θα μας εδραιώσει την επόμενη μέρα ως την ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου, στη Βουλή και την κοινωνία.
3. Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα , το «Σχέδιο Ελλάδα για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόγραμμα που αναπαράγει την κρίση και δεν οδηγεί τη χώρα στο ξέφωτο δεν δίνουμε.
4. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό τη δύναμη να δράσουμε ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη συντηρητική πολιτική από τη μια μεριά και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό μιας καταστροφικής – ανεύθυνης αντιπολίτευσης από την άλλη.
Θα ασκήσουμε υπεύθυνη, σοβαρή αποφασιστική αντιπολίτευση στις πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις.
5. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας , θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα.
6. Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά. Γιατί την εθνική συνεννόηση την εννοούμε.
7. Η χώρα θα κυβερνηθεί στη βάση της λαϊκής ετυμηγορίας την οποία κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να προεξοφλήσει. Ο λαός είναι ο κυρίαρχος να αποφασίσει και όχι τα προεκλογικά σενάρια και οι δημοσκοπήσεις.
Ξανά ΜΑΖΙ, να αγωνιστούμε για να ζήσουμε καλύτερα, σε μια Ελλάδα που μας κάνει και πάλι περήφανους

Απευθύνομαι στους απογοητευμένους από το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες, και σε εκείνους τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί συνειδητά στην αποχή, και τους ζητώ την εντολή τους, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναδώσουμε αξία στις ζωές μας σε μία περήφανη Ελλάδα. Τους καλώ να πάμε τώρα μπροστά μαζί.
Απευθύνομαι και σε εκείνους που στις Ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη ΝΔ με μοναδικό κριτήριο να φύγει η Κυβέρνηση Τσίπρα , πάμε τώρα μαζί δεν είναι επιλογή σας, η δεξιά στροφή για τη χώρα.
Σας καλώ να μας εμπιστευτείτε. Εμείς νοιαζόμαστε. θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Ξανά ΜΑΖΙ, να αγωνιστούμε για να ζήσουμε καλύτερα, σε μια Ελλάδα που μας κάνει και πάλι περήφανους. Να πάμε ξανά μαζί, μπροστά.
Και κάτι τελευταίο για τον κ.Τσίπρα που είχε δηλώσει ότι θα μας τελειώσει. κ.Τσίπρα κάνατε λάθος. Χάσατε. Χάσατε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Απέρχεστε. Εμείς τώρα ερχόμαστε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης