Σαμαράς για δήλωση Αγγελή: Η μήνυσή μου περί συμμορίας και σκευωρών επιβεβαιώνεται πλήρως

Σαμαράς για δήλωση Αγγελή: Η μήνυσή μου περί συμμορίας και σκευωρών επιβεβαιώνεται πλήρως

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου απο το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους..» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

samaras
«Τώρα πια το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου απο το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους..» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη νέα επιστολή Αγγελή που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στη νέα αυτή επιστολή-βόμβα ο αντιεισαγγελέας Αγγελής κατηγορεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ότι ουδόλως ερεύνησε τις καταγγελίες του αλλά τις έθεσε στο αρχείο για περίπου 5 μήνες μέχρι το δημοσίευμα από το ΘΕΜΑ. Στην επιστολή καταγγέλει τον πανίσχυρο «Ρασπούτιν» είναι μέλος της κυβέρνησης και διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων στις ανώτατες βαθμίδες της Δικαιοσύνης, ενώ δεν παραλείπε να αναφερθεί στονυπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και στην Ελένη Τουλουπάκη.

Ο Ρασπούτιν

Συγκεκριμένα,αναφερόμενος στον γνωστό  ως Ρασπούτιν, ο κ. Αγγελής αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι «μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας   σκευωρίας  εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε «στικάκι» για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως «Ρασπούτιν» και μετά από την προσπάθεια «αποδόμησης»  της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ» και συνεχίζει: «στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον  κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».  

Ακόμη, για το Ρασπούτιν αναφέρει ο κ. Αγγελής: «στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».  

Στην Ελένη Τουλουπάκη καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη  άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε  «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων»  με   στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της»» και για « προειλημμένη απόφασή» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση  του άρθρου 239 ΚΠΔ».   

Στο συρτάρι της κυρίας Δημητρίου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αγγελής οι καταγγελίες του  «ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν «στον αιώνα τον άπαντα», εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα  εφημερίδος (σ.σ. : Πρώτο ΘΕΜΑ) να ταράξει «τον μακάριο ύπνο τους»».
 
Κλείσιμο
Όμως, ο κ. Αγγελής για πολλοστή φορά στην ανακοίνωσή του τραβάει το χαλί της κυρίας Δημητρίου λέγοντας ότι αυτά που αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στην αναφορά της περί αντιγραφής αρχείων από τον υπολογιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς έγινε με την έγκριση της κυρία Δημητρίου.

Η επιστολή παραίτησης Αγγελή

Όταν το «Πρώτο Θέμα» είχε αποκαλύψει το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει: «Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους. Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωρών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Εχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας.

Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλοι θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης. Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης