ΚΙΝΑΛ για τουρκική επιθετικότητα: Απαιτείται υψηλός βαθμός ετοιμότητας

ΚΙΝΑΛ για τουρκική επιθετικότητα: Απαιτείται υψηλός βαθμός ετοιμότητας

Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, απαιτεί ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντονιστής του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Πέτρος Ευθυμίου

4731679
Συνεδρίασε σήμερα στην πλήρη του σύνθεση ο Τομέας Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής και συζήτησε διεξοδικά τόσο τα ζητήματα που συνδέονται με την εθνική άμυνα, όσο και τα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο συντονιστής του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Πέτρος Ευθυμίου, τόνισε ότι απαιτείται υψηλός βαθμός ετοιμότητας για μέτρα και αντίμετρα ακύρωσης και αποτροπής των τουρκικών στόχων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Πέτρος Ευθυμίου αναφέρει:

«Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται μπροστά σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας. Είναι φανερό ότι η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα, τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως έπραξε με τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, απαιτεί ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο στη βάση της εθνικής γραμμής ότι δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα και σε κανέναν. Απαιτείται υψηλός βαθμός ετοιμότητας για μέτρα και αντίμετρα ακύρωσης και αποτροπής των τουρκικών στόχων. Με επιδίωξη πλήρους συνέργειας των Ευρωπαίων Εταίρων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, τις οποίες αφορά επίσης η τουρκική επιθετικότητα. Η Ελλάδα έχει στα χέρια της σημαντικότατα εργαλεία και ισχυρές δυνάμεις αποτροπής, τα οποία οφείλουμε να συντονίσουμε και να αξιοποιήσουμε άμεσα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει παραδώσει υποδειγματική παρακαταθήκη πατριωτικής αποφασιστικότητας και επιτυχούς αποτροπής ευθέων απειλών με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην κρίση του 1987. Έχει επίσης επιδείξει γόνιμα αποτελέσματα με μακρούς μεθοδικούς και αποτελεσματικούς χειρισμούς, όπως η στρατηγική του Ελσίνκι και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Κώστα Σημίτη. Σε αυτή την γραμμή εθνικής ευθύνης κινείται σήμερα το Κίνημα Αλλαγής και θα την υπηρετήσει με συνέπεια, από όποια θέση του ορίσει ο ελληνικός λαός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης