Handelsblatt: «Έτσι θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα ο διάδοχος του Τσίπρα, Κυριάκος Μητσοτάκης»

mitsotakis

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις» δηλώνει ο ηγέτης της ΝΔ

«Ο πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Ο ηγέτης της συντηρητικής φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα θεωρείται φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές. Αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και φορολογικές περικοπές», όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.

Σε συνέντευξή του στον Γερμανό δημοσιογράφο, Γκερντ Χέλερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους θα φέρει τον αέρα της ανανέωσης στην πατρίδα του.

Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι ο ηγέτης της ΝΔ έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος.

sowill


«Στην Αθήνα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γραφείο του, στον τρίτο όροφο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), σ' ένα απλό κτίριο στην οδό Πειραιώς...»

«Αλλά ο ηγέτης του συντηρητικού -φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει καλές προοπτικές να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου σε τέσσερις εβδομάδες, στην οδό Ηρώδου Αττικού, εκεί όπου από τις αρχές του 1980 ήταν η επίσημη κατοικία των Ελλήνων Πρωθυπουργών. Όπως και του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Αλλά αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του. Στις 7 Ιουλίου, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για νέα βουλή. Στις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κόμμα του, τη ΝΔ, έχει σαφές προβάδισμα έναντι του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρος για τη νίκη

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία να εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», επισημαίνει ο εν αναμονή αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Handelsblatt». «Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Handelsblatt: «Μετά την πανωλεθρία που υπέστη, ο Τσίπρας προσπαθεί να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα προκηρύσσοντας νέες εκλογές» 

«Πίσω από το γραφείο του Μητσοτάκη είναι κρεμασμένη στον τοίχο μία αφηρημένη ελαιογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκου. Ο πίνακας είναι σε αποχρώσεις του μπλε. Το μπλε είναι το χρώμα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης θέλει να πάρει τον πίνακα στο Μέγαρο Μαξίμου αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερις εβδομάδες», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Στις ευρωεκλογές οι Συντηρητικοί είχαν σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας μπροστά με 9,3%. Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΔ κέρδισε σε 35 από τις 48 μεγαλύτερες πόλεις και τώρα ελέγχει δώδεκα από τα 13 περιφέρειες... Μετά την πανωλεθρία που υπέστη, ο Τσίπρας προσπαθεί να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα προκηρύσσοντας νέες εκλογές στις 7 Ιουλίου (ήταν προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο) - με την ελπίδα να σταματήσει η διάβρωση», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Για την εφημερίδα Handelsblatt, οι επενδυτές βασίζονται σε αλλαγή εξουσίας. «Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν έκαναν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους. Η χώρα που βρίσκεται σε μαρασμό, θα βρίσκεται επί ένα μήνα σε προεκλογική περίοδο», προσθέτει.

«Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως φορολογικές περικοπές και αυξήσεις των συντάξεων, και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται σε μια αλλαγή εξουσίας», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

«Οι αγορές επιβραβεύουν την επερχόμενη αλλαγή κυβέρνησης» δηλώνει με ικανοποίηση ο Μητσοτάκης. Πίσω από το γραφείο του, έχει πολλές οικογενειακές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι και των τριών παιδιών τους. Μία από τις φωτογραφίες απεικονίζει τον πατέρα του Κωνσταντίνο. Ο Μητσοτάκης προέρχεται από την παλαιότερη ελληνική πολιτική δυναστεία».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας
, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνησή τους θα βασιστεί σε οικονομική πολιτική, που θα στηρίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων με χαμηλή φορολογία, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις, και θα οδηγήσει σε πολύ ταχύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, από αυτούς που προβλέπει το πρόγραμμα που εφάρμοσε η απερχόμενη κυβέρνηση.

«Στόχος μου είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως την απόφαση του ελληνικού λαού, για να δούμε τι είδους κυβέρνηση θα σχηματιστεί», υποστηρίζει ο ηγέτης της ΝΔ και προσθέτει: «Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς και αριστεράς, σε όρους δηλαδή γερμανικού πολιτικού σκηνικού μια κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Die Linke». «Οι διαφορές στο πρόγραμμα και την πολιτική λογική είναι τεράστιες και μη συμβιβάσιμες. Επιπροσθέτως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απορρίπτει κάθετα μια τέτοια προοπτική».

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ηγέτης της ΝΔ υπογραμμίζει:

«Καταρχήν το αποτέλεσμα για την Χρυσή Αυγή, ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα, δείχνει πολύ σοβαρή μείωση, ενώ η δύναμη των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας είναι συνολικά χαμηλή, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι επρόκειτο για μια αναμέτρηση ευρωεκλογών. Αν συγκρίνουμε το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που δεν έχουν μάλιστα περάσει μια τεράστια κρίση όπως η Ελλάδα, τα ποσοστά αυτά είναι πραγματικά χαμηλά και πιστεύω ότι θα γίνουν ακόμα χαμηλότερα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σημειώνω -και το θεωρώ αυτό πολύ σημαντικό- ότι πετύχαμε να περιορίσουμε την Ακροδεξιά με έναν λόγο μετριοπαθή και όχι υιοθετώντας επιχειρήματα και πρακτικές του λαϊκισμού. Το αντίθετο, εκφέραμε έναν λόγο αλήθειας, λογικής και μέτρου που εκπέμφθηκε από ένα γνήσιο κεντροδεξιό κόμμα. Ο λαϊκισμός βρέθηκε στην κυβέρνηση πρώτα στην Ελλάδα με την επικράτηση μιας συμμαχίας της αριστεράς με ένα κόμμα που εξέφραζε λαϊκίστικες δυνάμεις από τη δεξιά και την ακροδεξιά και ηττάται για πρώτη φορά τόσο εμφατικά πάλι στην Ελλάδα»

Στη συνέντευξή του ο Μητσοτάκης αναφέρεται στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του:

«Όσα ψηφίσαμε στη Βουλή προφανώς ισχύουν. Αυτό αφορά το 2019. Για τα επόμενα χρόνια θα εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα, όπως επίσης ρητά έχω δηλώσει προς τον ελληνικό λαό, που αποδοκίμασε άλλωστε πριν λίγες μέρες τον κ. Τσίπρα και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε».


ΣΧΟΛΙΑ (59)

Jo

Αυτό πάλι με τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, με ξεπερνά. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι η τεράστια γραφειοκρατία προκειμένου να δικαιολογήσει ψηφοφόρους δεν πάει άλλο. Είμαστε 5οι από το τέλος σε επενδυτικό ενδιαφέρον αφού το πήγαινε έλα από γραφείο σε γραφείο και κόντρα πρωτόκολλο και ξανά μανά τα ίδια δεν παλεύεται.

Μας τα' παν και άλλοι αυτά.....

και μετά αρχίσανε τα "καμμένη γη, δεν μας αφήνουν οι κακοί ξένοι" .....και άλλα πολλά.... Προσεχώς στην γειτονιά σας....

Βασίλης - ΝΔ

Κυριάκο, σωτήρα μας!! Αναμένουμε πως και πως να έρθεις να μας σώσεις!!

κατσος

οχι γιαννης γιαννακης με αλλα λογια ο κουλης ο ψυχακιας!

··

Περιμένει 4 % ανάπτυξη! Μπορεί να μας πει ένα παράδειγμα, κράτος με τέτοιο χρέος, που είχε τέτοια ανάπτυξη!

Πλούσιος, μη ΝΔ

Πάντως εγώ χαίρομαι για την χαμηλούς φόρους! Και ευχαριστώ τους φτωχούς ψηφοφόρους! Το χρηματιστήριο πήγε 800 μονάδες!

Που εισαι? Που κρύβεσαι?

Βγες στον λαό να πεις τι θα κανεις και πως ακριβως θα το κανεις! με τις κλανιες δεν γινεσαι πρωθυπουργος. Σε κρυψαν οι ¨δικοι σου¨? μην και τους χαλασεις το ¨ευνοικό" κλίμα με τις μπαρουφες σου?

advouk7

Εχει αναρτημενο προγραμμα. Διαβασε το...

Λυμασμενος

Απορω γιατι η ΝΔ δεν καταφερε τοσα χρονια που κυβερνουσε να φερει αυτες τις επενδυσεις και θα το καταφερει τωρα. Αντιθετα, σ αυτο που αποδειχθηκε αποτελεσματικη ηταν στο φαγοποτι μεχρι σκασμου μεχρι τελικης διαλυσης του κρατους που εφερε τα μνημονια.

μπα;

συνήθως μόλις γερμανική εφημερίδα άκουγε για μείωση φορολογίας έβγαζε αφρούς.

Πολακιος- πετσιτιος

ΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.οσο χρήμα και να πέσει(14 στα 15 σχόλια είναι συριζοτρολιβανισμα). ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ υποχρεωτικό ρεπό σε όλους τους ιπτάμενους ,κυρίως στους ελικοπτεραδες.ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. 27 μέρες και σήμερα.

@Πολακιος- πετσιτιος

Το ότι ξόφλησε ο Σύριζα αυτό ειναι σίγουρο, το ότι έρχεται ο νέος μπλε Σωτήρας να σε ανησυχεί αυτός κουβαλάει και την ταφοπλακα της χώρας ο απαίδευτος! Ούτε μια ώρα δεν έχει δουλέψει στη ζωή του και πάτε να τον κάνετε τον πρώτο μαμό πρωθυπουργο της χώρας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης