Μητσοτάκης από τα Δωδεκάνησα: «Όσοι επενδύουν στον φόβο, θα δουν στην κάλπη ότι η ελπίδα νικάει»

Μητσοτάκης από τα Δωδεκάνησα: «Όσοι επενδύουν στον φόβο, θα δουν στην κάλπη ότι η ελπίδα νικάει»

Λίγο πριν αναχωρήσει για το ακριτικό Καστελόριζο, είπε ότι η Ν.Δ. δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους μίλησε με εκπροσώπους 35 παραγωγικών φορέων της Ρόδου και τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους τον ΦΠΑ των νησιών

mits0
Νέο μήνυμα ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν χωρίζει τους πολίτες» έστειλε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά της Δωδεκανήσου. Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Ρόδο για το ακριτικό Καστελόριζο - μια επίσκεψη με βαρύνουσα εθνική και πολιτική σημασία - ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε με βεβαιότητα ότι «αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες».

Το μήνυμα Μητσοτάκη είχε ως αποδέκτη τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος μετά τη συντριπτική ήττα των ευρωεκλογών και τα βαριά τραύματα που αφήνει στο κυβερνών κόμμα η υπόθεση με τις μετατάξεις - ρουσφέτια στη Βουλή εξακολουθεί να βαδίζει στην γραμμή «εμείς ή αυτοί» και τις κινδυνολογίες για την επαναφορά των μνημονίων, τις πολιτικές του ΔΝΤ και την διαιώνιση της λιτότητας...

Απέναντι σε όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε σήμερα στη Ρόδο να μιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού για τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας αφήνοντας στην άκρη τα διλήμματα που θέτει η Κουμουνδούρου.

Στελέχη της ΝΔ αναφέρουν μάλιστα ότι η πολιτική αυτή απέδωσε στις ευρωεκλογές και προσθέτουν ότι οι δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνουν ότι θα αποδώσει ξανά.

Άλλωστε, η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ανοίγει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς δίνει προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

mts01
Κλείσιμο


Με αυτά τα δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σήμερα στους παραγωγικούς φορείς της Ρόδου ότι η προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παραστήσουν την Ν.Δ. ως ένα «σκιάχτρο» το μόνο που κάνει είναι να επιδεικνύει μια απελπισία.

Στο πλαίσιο της ίδιας τοποθέτησης είπε επίσης ότι «η ΝΔ είναι το κόμμα που πιστεύει στην ανάπτυξη στην ιδιωτική οικονομία και στην δημιουργία πλούτου για την έξοδο από την κρίση» και έκανε σαφές ότι η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους μια σειρά από ρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε και υλοποίησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

rodos0


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις 35 εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ρόδου για τα γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, έκανε γνωστό ότι η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής, που θα αφορούν μέτρα για τα νησιά.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση του να στηρίξει την ανάπτυξη του τουρισμού με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας και τα κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων ενώ αναφέρθηκε επίσης στα έργα υποδομής που απαιτούνται.

Ειδικά για την επένδυση στο γκολφ Αφάντου, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει άμεσα, ενώ απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις είπε σε ότι αφορά στα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία, πως η εταιρεία θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Κέντρο φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση «Ελπίδα» όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για την λειτουργία του.

mts02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης