Με τροπολογία σβήνουν πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ

fotografikes_tropologies

Λίγο πριν κλείσει η Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ακόμη δύο φωτογραφικές τροπολογίες  - Διαγράφονται τελωνειακές παραβάσεις της ΣΕΚΑΠ γεγονός που προκαλεί μη προσδιοριζόμενη απώλεια εσόδων - Με την άλλη τροπολογία διαγράφονται αναδρομικά πρόστιμα για συναποθήκευση πετρελαιοειδών

Με δύο «φωτογραφικές» υπουργικές τροπολογίες που διαγράφουν πρόστιμα και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα κλείνει τις νομοθετικές υποχρεώσεις της η κυβέρνηση και η Βουλή πριν τη θεσμική δρομολόγηση προσφυγής στις κάλπες.

Η πρώτη τροπολογία, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαγράφει  τελωνειακές παραβάσεις. Ειδικότερα αναφέρεται πως προτείνεται: «η μη κήρυξη ως αστικώς συνυπεύθυνου του νομικού προσώπου  που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 152 του τελωνειακού Κώδικα καταλαμβάνει και εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες η καταλογιστική πράξη δεν είχε μεν εκδοθεί εως την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων, εκδόθηκε, όμως, πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4469/2017. Δεν οφείλονται εφεξής τυχόν επιβαρύνσεις για τις οποίες το νομικό πρόσωπο έχει κηρυχθεί αστικώς συνυπεύθυνο». Υπογραμμίζεται παράλληλα πως από τις διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού απώλεια εσόδων από τη διαγραφή οφειλών από πρόστιμα, πολλαπλά τέλη, δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις που προέρχονται αποκλειστικά από καταλογιστικές πράξεις. Η ανωτέρω απώλεια θα αντιμετωπίζεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».

Κατά πληροφορίες η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ που είχε αγορασθεί από τον  Ιβάν Σαββίδη και πριν από 16 μήνες μεταβιβάστηκε στην Japan Tobacco.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τα πρόστιμα αφορούν τον ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ. Σημειώνεται ότι προσπάθεια να διαγραφούν τα πρόστιμα που είχαν φθάσει περίπου στα 44 εκατ. ευρώ είχε κάνει και στο παρελθόν η κυβέρνηση, όταν η εταιρεία ανηκε στον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση. Τα πρόστιμα πάντως, είχαν επιβληθεί για παραβάσεις πριν περάσει η ΣΕΚΑΠ στην ιδιοκτησία Σαββίδη. 
Διαβάστε εδώ την τροπολογία

Η δεύτερη τροπολογία διαγράφει αναδρομικά πρόστιμα για συναποθήκευση πετρελαιοειδών. «Ορίζεται ρητά ότι δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα του ν. 3054/2002 για συναποθήκευση πετρελαιοειδών προϊόντων από περισσότερους κατόχους αδειών εμπορίας σε φορολογικές αποθήκες του άρ 63 του ν 2960/2001 η οποία έχει συντελεστεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν 4602/2019» αναφέρεται στην σχετική έκθεση του γενικού Λογιστηρίου το οποίο ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται σε απώλεια εσόδων χωρίς όμως να προσδιορίζει το ύψος τους.


Διαβάστε εδώ την τροπολογία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (131)

ομοφυλόφιλος του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι straight στις επιλογές μου (το που μου τις χώνουν δεν σε αφορά).

αυτός είναι καφές

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΦΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

@ο καλύτερος καφές ...

Μια και έχεις έγκυρη πηγή! ώρα για σωστή ενημέρωση.. για να μην κατηγορείς άδικα όπως δεν θα θελες φαντάζομαι να σε κατηγορούν άδικα. Το λιμάνι δεν είναι του Σαββίδη.. συμμετέχει σε αυτό με ποσοστό 8,7%, αν ισχύουν αυτά που λες, που δεν ισχύουν βάση συμφωνίας, αλλά και πάλι αν..τότε γιατί κατηγορείται το 8.7% και όχι το υπόλοιπο 91,3%? Ποιους εξυπηρετεί ο Χίος και ο κάθε Χίος με αυτή του την στόχευση? Λοιπόν στην κοινοπραξία που αγόρασε το 67% του λιμανιού.. μετέχουν με ποσοστό 47% το γερμανικό fund DIEP GmΒH, με έδρα το Μόναχο, με μερίδιο 33% η Terminal Link SAS (η μητρική της οποίας, CMA CGM, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ναυτιλιακών μεταφορών στον κόσμο) και με το υπόλοιπο 20% η Belterra Investments LTD, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, με έδρα τη Λευκωσία. Στο ελληνικό δημόσιο παραμένει μετοχική συμμετοχή 7,22%. Η συνολική αξία της συμφωνίας για το 67% του ΟΛΘ ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται το τίμημα (231,92 εκατ. ευρώ), οι υποχρεωτικές επενδύσεις (180 εκατ. ευρώ) και τα αναμενόμενα έσοδα άνω των 170 εκατ. ευρώ του ελληνικού Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.). ο έγκριτος Χίος.. θα μας πει σε ποιον ανήκουν οι εταιρίες πετρελαίου που τους χαρίστηκαν βάση της 2ης τροπολογίας? ή εκεί επειδή εμπλέκονται γνωστοί των Αθηνών το κάνουμε βαβά .. Άντε καλό hot σαββατοκύριακο.

τακης

Ε ρε γλεντια με Σαββιδη! Γλεντα τους μεχρι τελους Ιβαναρε

Για να μην λετε αχαρηστοι ψηφοφοροι

ότι δεν κανει τιποτα ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ιδιωτικο τομεα.

Απορια

Εσεις που μιλατε για δουλειες...ξερετε ποσες θεσεις εργασιας εχει δωσει η Καμορα στη Σικελια;

Γιατί;

Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Να μας απαντήσει δημοσίως ο πρωθυπουργός!

Σαββίδη Αλβανε δεν θα γίνεις Έλληνας ποτε

Έμαθαν οι παοκτζήδες ότι μαζεύουν τα ποντίκια από τον Θερμαϊκό και για κάποιον λόγο τράπηκαν σε φυγή...και για να μην ξεχνιόμαστε ο Σαββίδης είναι μαριονέτα του Κόκκαλη!

@

κι εσύ είσαι του γιατρού

ψεκαστήρας

Πόσο "ψεκασμένος" είσαι? ...

X

Στην γονατισμένη από την κρίση Θεσσαλονίκη δεν κουνιέται φύλλο.Κλειστά μαγαζιά,ανεργία, φτώχεια περπατάς σε γειτονιές που έσφιζαν από ζωή και σε πιάνει απελπισία.Μεσα σε αυτή την μιζέρια υπάρχει ένας άνθρωπος που βάζει λεφτά στη Θεσσαλονίκη και τρώει κανένα κομμάτι ψωμί κανένα μαστορι που έχει να δεί μεροκάματο κάτι χρόνια.Ο Ιβάν.Εδώ να υπενθυμίσω ότι τη σεκαπ όπως και το Μακεδονία Παλλάς αν δεν τα έπαιρνε ο Ιβάν θα κατέληγαν σε τουρκικές πολυεθνικές.Και για να προλάβω τους ουρακοτάγκους που ασχολούνται ακόμα με το ελληνικό ποδόσφαιρο (ο θεός να το κάνει ποδόσφαιρο) δεν είμαι παοκ.

Πινοκιο

Να σε ρωτησω οι εταιρειες του Ιβαν δεν ειναι πολυεθνικες ?

Konstantinos

Μπαοκια μη ξεχάσετε: ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς μετά από 34 χρόνια ξανά

@Konstantinos

Τα Μπαόκια έδειξαν πόσο σύριζα στηρίζουν.. δίνοντας του τα χαμηλότερα ποσοστά στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ Κρήτη και Πελοπόννησος έδωσε τα υψηλότερα. Επίσης λέγε ότι το πρωτάθλημα το έδωσε ο Τσίπρας και μην κάνεις επενδύσεις στην ομάδα σου και σε βλέπω να παρακολουθείς τα επόμενα 34 χρόνια τον ΠΑΟΚ να παίρνει πρωτάθλημα. Στην Τζαμπα Σοφιά πάντως θα μπεις μην ανησυχείς..

ΠΑΟΚ η ντροπή της προσφυγιάς

Ο Σόρος μέσω του Σαββίδη χρηματοδοτούσε τον Τσίπρα ο οποίος ξεπούλησε την Μακεδονία για να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, βέβαια έδωσε και ένα χάρτινο πρωτάθλημα στον αρουραίο της Θεσσαλονίκης.

Πετρος

Εχεις θεμα να το κοιταξεις, μην μιλας ετσι για τον μπαμπα σου γιατι μπορεί πολυ να νευριασει κ να εισαι στην φαπα περαν της δεκαετίας

ΑΕΚ η ντροπή της προσφυγιάς

Αποφασίστε σας παρακαλώ ..εκεί κάτω στο Αθήνα, ο Σαββίδης κατηγορήθηκε την μια μέρα ότι χρηματοδότησε το ΟΧΙ στα Σκόπια εξυπηρετώντας τους Ρώσους, το δικό σου παραμύθι λέει ότι χρηματοδότησε τον Τσίπρα να πει το ΝΑΙ.. ποιο από τα δυο ισχύει? σου φαίνεται λογικό...οι Ρώσοι να τον αφήνανε χαλαρό αν χρηματοδοτούσε κάτι αντίθετο από τα θέλω τους?? και μάλιστα τους Αμερικανούς σε κάνα μπουντρούμι θα ήτανε τώρα.. ( για ψάξε τι ποσοστά πήρε ο Σύριζα Βόρεια Ελλάδα και τι πήρε κάτω από εσάς τους χαμουτζήδες) Εντάξει πονάει την χάρτινη ΑΕΚ πόσο εύκολα αποδείχτηκε πως είναι χάρτινη και πως κατέρρευσε σε ένα χρόνο.. άλλα ντροπή να λες αρουραίους τους αντιπάλους που σε ξέσκισαν για 3η χρονιά στο κύπελλο και σε πάτησαν μέσα έξω φέτος αήττητοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης