Τασία Χριστοδουλοπούλου: Οι διασυνδέσεις για το ρουσφέτι στην κόρη της ήταν ο... Δρίτσας και ο Βούτσης!

xristod-drits_main02

Δείτε το ντοκουμέντο: Το δικαίωμα μετάταξης των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή δόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2019 από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας -σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου- και ακόμη εννέα βουλευτές

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου σόκαρε την κοινή γνώμη με τη δήλωσή της ότι πέτυχε την μετάταξη της θυγατέρας της στη Βουλή αξιοποιώντας κάποιες «διασυνδέσεις, γνωριμίες και τα λοιπά...».

Η συζήτηση για το ποιες μπορεί να ήταν οι διασυνδέσεις και οι γνωριμίες που χρησιμοποίησε η κυρία Χρστοδουλοπούλου για να κάνει το προεκλογικό ρουσφέτι του διορισμού της κόρης της στη Βουλή των Ελλήνων υποβαθμίστηκε από την κίνηση της βουλευτή να δηλώσει ότι ως έμπρακτη συγγνώμη στον ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση και στους συντρόφους της δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στη Βουλή.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν είναι μια απλή βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Είναι πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες και πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που μοιάζει με παραδοξολογία, δεδομένης της παραδοχής της ότι κατά παράβαση κάθε θεσμικά διαφανούς διαδικασίας παρέκαμψε όλους τους κανόνες διαφάνειας, όλα τα κριτήρια αντικειμενικότητας και ισότητας μεταξύ των Ελλήνων για να καταφέρει να βολέψει την κόρη της στη Βουλή!

«Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά...» ήταν η απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο ερώτημα αν η μετάταξη της θυγατέρας της στη Βουλή δημιουργεί ηθικό θέμα.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου που ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, λες και οι σύντροφοί της είναι αυτοί που την εκλέγουν και φροντίζουν για την καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης που εισπράττει, δεν ήταν όμως τόσο αποκαλυπτική όσο έπρεπε. Δεν ανέφερε επί παραδείγματι ότι η γνωριμία στην οποία αναφέρθηκε ήταν ο ίδιος της ο σύζυγός της Θοδωρής Δρίτσας, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από το ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr ο κ. Δρίτσας ήταν μέλος της επιτροπής που έδωσε το πράσινο φως για να είναι δυνατή η μετάταξη αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή, μεθοδεύοντας το ρουσφέτι στη θυγατέρα της συζύγου του!

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να απολαμβάνει το προνομιακό μισθολογικά και όχι μόνο περιβάλλον της Βουλής.

Με την τροποποιηση του δεύτερου μέρους του κανονισμού της Βουλής (Ά 18) στις 06.02.2019 προβλέπεται στο άρθρο 12 η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή των μέχρι 20.01.2019 αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή. Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!

Στα μέλη βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ τους:
Γιάννη Γκιόλα
Θοδωρή Δρίτσα
Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη
Σπυρίδωνα Λάππα
Νίκο Παρασκευόπουλο
koino01

Από τη ΝΔ ήταν μέλος ο Π. Τραγάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Θ. Παπαθεοδώρου, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Παππάς, από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης και από τους ΑΝΕΛ ο Μ. Γεωργιάδης.

Κατά τα λοιπά ο Νίκος Βούτσης δήλωσε την Πέμπτη: «Κυκλοφορούν κάποιοι πίνακες ποιοι έχουν συγγένειες, τα οποία τα θεωρώ εν πάση περιπτώσει ότι δεν συμβάλλουν στο να γνωρίζουμε όλοι ακριβώς τη μεγάλη προσήλωση την οποία δείξαμε και για το ευαίσθητο θέμα των εργασιακών σχέσεων στη Βουλή. Παραμένω εκεί ως προς την κριτική μου σε αυτό το ζήτημα.

Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι στην Βουλή, σας λέω ότι η διαδικασία ξεκίνησε τον Φλεβάρη και μετά από αλληλογραφία με τα υπουργεία κ.λπ., η οποία είναι μακρά διότι χρειάζεται κάποιο χρόνο, προωθήθηκαν οι μετατάξεις αυτών των υπαλλήλων, όσων το επέλεξαν, στη Βουλή έναντι των άλλων θέσεων που είχαν.

Οι 33 έχουν ολοκληρωθεί και έχουν αναρτηθεί στη Διαφάνεια, οι 17 αναμένουν ΦΕΚ, οι 12 εκκρεμούν και οι 2 ίσως να μη γίνουν για τυπικούς λόγους και αφορούσε, επαναλαμβάνω, αποσπάσεις από το 2009 και νωρίτερα προς τη Βουλή, και μετά από αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Δεν πρόκειται δηλαδή για επιλογές που έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Σας επαναλαμβάνω για πέμπτη φορά, διότι ξεκίνησα από εκεί που σας είπα για τους μόνιμους της Βουλής οι οποίοι έχουν πάει στο ΑΣΕΠ. Δεν γνωρίζαμε από πριν για κανένα που θα έμπαινε σε οποιαδήποτε ρύθμιση, πόσο μάλλον για τους μόνιμους μέσω ΑΣΕΠ  ή όλους τους άλλους».

Συμπτωματικά, υποθέτουμε, μεταξύ των αποσπασθέντων δημοσίων υπαλλήλων που θεμελίωσαν το δικαίωμα να πάρουν μετάταξη στη Βουλή ήταν και η θυγατέρα της προέδρου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και μάλλον  -επίσης από... τύχη- την αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής που επιτρέπει στους υπαλλήλους που βρίσκονται στο κοινοβούλιο με απόσπαση  να μεταταχθούν την επισημοποίησε επιτροπή στην οποία συμμετείχε ο Νίκος Βούτσης και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!koino02

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (36)

ΝΙΚ

ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟ!!!! Έτσι δεν φώναζε η λιαζόμενη, μεθυσμένη από την εξουσία; Α ρε μαγκούρα που θέλουν όλοι. Να δοθούν τώρα τα ονόματα όλων των εργαζομένων στην Βουλή και των ζώντων συνταξιούχων, μαζι και η σχέση που είχαν ή εχουν με ζώντες πρώην αλλά και νυν ΒΟΛΕΥΤΕΣ. Έχουν καταντήσει την Βουλή μαγαζί τους που δεν υπάγεται σε καμιά εργατική Νομοθεσία. Ο ποτηράκιας, αυτός ντε που κουράζεται να κουβαλά το νερό με το ποτήρι στους εθνοπατέρες, παίρνει σε ένα μήνα τα χρήματα που παίρνει ένας καθηγητής Πανεπιστημίου σε ένα τρίμηνο. Σαν δεν ντρεπόμαστε και μιλάμε ακόμη για δημοκρατία. Και εσύ δημοσιογράφε που σε έχουν στην παρούσα σελίδα με μπλοκάκι και 700 ευρώ στον μήνα, χρειάζεσαι εργασία 6 μηνών για να πάρεις αυτά που παιρνει ο ποτηράκιας σε ένα μήνα (ρώτα να μαθεις και πόσους μισθούς η συντάξεις παιρνουν τον χρονο, δεν είναι σαν όλους μας τους μαλάκες που μας τα έκοψαν όλα, που το δώρο Πάσχα κ.λπ. με απόφαση και του ΣτΕ θα έριχνε έξω την οικονομία της χώρας). Τώρα να δοθούν όλα τα ονόματα στο φώς και τον τροπο που προσλήφθηκαν στο μαγαζί των εθνοπατέρων!!!!!!!!

Απορία

Η κόρη της Τασίας είναι βιολογικό τέκνο του Δρίτσα και δε ντράπηκε να συμμετέχει στην επιτροπή;;; Ο Καμμένος σήμερα στον Σκάι είπε ότι θα προχωρήσουν όλοι οι διορισμοί, δεν υπάρχουν έγγραφες παραιτήσεις απλά για κάποιες από αυτές εκδόθηκε ήδη ΦΕΚ ενώ για τις υπόλοιπες μας η έκδοση ΦΕΚ θα γίνει μετά τις εκλογές. Τελικά σε τι διαφέρουν όλοι αυτοί από τον πρόεδρο της Βουλής για μία ημέρα, Βύρωνα Πολύδωρα, που διόρισε τη γνώστη της Κινέζικης Γλώσσας κόρη του στη Βουλή;; 10 χρόνια κρίση, 10 χρόνια οι ζωές μας στον πάγο, η υγεία μας παραμελημένη, οι ηλικιωμένοι γονείς μας σε απόγνωση, παιδιά και αδέρφια στο εξωτερικό και εμείς εδώ ικανοποιημένοι όταν καταφέρνουμε να πληρώνουμε τους φόρους. Δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτόν τον τόπο;;;

Πές μας

Ρε μπαγάσα Δρίτσα, πως κατάφερες να ρίξεις την Τασία;

Ρε

Ξεφτίλα Δριτσα,η Α' Πειραιά σε περιμένει,θα φας καλά ,λιγδιάρη!!!!

Δρίτσας -σύζυγος της Τασίας

Αντε καλέ, παντρεύτηκαν τά παιδιά; Πότε; Καί δέν μάς είπαν τίποτα; Αντε μέ τό καλό καί βίον ανθόσπαρτον!

@

Και κακούς απόγονους.Να μας κρατήσουν μια μούμια με βούλες!!!

Citizen

Μιλάμε για κανονική μαφία,κ@λοοικογενεια Δρίτσα Τασία Βουτση.... Αναμένουμε ακυρώση των προσλήψεων από την ΝΔ αν δεν το κάνουν θα φάνε μαυρο κ θα θεωρούνται ίδιοι κ όμοιοι με τους πασοκοσυριζαιους

Κατάντια

Το δεξιό συνθημα Πατρίς Θρησεία Οικογένεια, για την Ελληνική κοσμοπολίτικη (τρομάρα τους) αριστερά ήταν πάντοτε το Κόμμα μας, η οικογενειά μας και υφαλοτρυπίδα μας.

kyriakos

Αυτές οι δύο φάτσες είναι ζευγάρι! Προφανώς ο ένας ελκύει τον άλλο!!! Ο Δριτσας, πολιτικός μεγέθους της φάτσας του κι η Τασία διεκπεραιωτρια δουλειών όπως η φάτσα της. Οι ψηφοφόροι τον ψήφισαν κι ο αλβανοτσαμης την διάλεξε για το επικρατείας. Ντροπή σου ψηφοφόρε. Ξετσιπωτε.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΜΟΝΟ ΕΔΩ Ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΕΛ.ΛΑΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΠΙΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!! ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΡΕ ΣΥΡΙΖΟΖΑΓΑΡΙΑ! ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!!!! ΜΑΣ ΚΑΨΑΤΕ Μ@@@@@@@ΣΣΣΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. ΣΤΕΙΛΤΕΤΟΥΣ ΣΤΟ 3% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΕΤΑ ΤΗΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!!!!!

Πωλ Ακης

Είστε κακεντρεχείς Η κόρη της ήταν Δεν ήταν Ρουσφέτι. Σε πρώτο βαθμό συγγενείας δεν θεωρείται Ρουσφέτι. Είναι κληρονομικό Δίκαιο. (μεταξύ μας τώρα όπως πολλοί άλλοι από εμας στην Πολιτική Ζωή, Βουλή, και Επιχειρην)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης