Βούτσης για ρουσφέτια στη Βουλή: Δεν συμβάλλει να γράφετε περί συγγένειας...

Βούτσης για ρουσφέτια στη Βουλή: Δεν συμβάλλει να γράφετε περί συγγένειας...

Δεν γνωρίζαμε ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής για το όργιο προσλήψεων και μετατάξεων - Μεταξύ των ευεργετουμένων η πρώην σύζυγος Βούτση και η θυγατέρα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου - «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό βρήκαμε. Δηλαδή την αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος» είπε προκλητικά ο κ. Βούτσης

vou887
Υπόθεση που επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις χαρακτήρισε τις πρόσφατες αποκαλύψεις με τις δεκάδες μετατάξεις υπαλλήλων στην Βουλή ο κ. Νίκος Βούτσης.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι μετατάξεις δεν αφορούν 32 αλλά 68 υπαλλήλους που εργάζονται ως αποσπασμένοι στο κοινοβούλιο από το 2003.

Πρόσθεσε ότι με πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού επετράπη η μετάταξη των συγκεκριμένων εργαζόμενων ωστόσο υποστήριξε ότι «δεν γνωρίζαμε από πριν ποιοι θα έμπαιναν στην ρύθμιση».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μεταταχθέντων είναι η πρώην σύζυγος του κ. Βούτση, η κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, οι θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε αρχικά πως «Στη Βουλή υπήρξαν αυτά τα χρόνια μία σειρά νέες υπηρεσίες όπως νομική υπηρεσία, αρχείο, το κανάλι που λειτουργεί σε διαφορετική βάση με αναμορφωμένο πρόγραμμα» ενώ υπενθύμισε ότι ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας υπαλλήλων που είχαν διοριστεί πριν από την δική του θητεία.

Βούτσης: Απομακρυνθήκαμε από το πελατειακό κράτος!

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε όλο αυτό το διάστημα αυτό το προσωπικό δουλεύει μέσα στη Βουλή, κάνει εργασία, δουλεύει αποδοτικά και έχει πολύ σημαντική συμβολή και γνωρίζουμε και καθένας τι δουλειά κάνει και πόσο αποδίδει» ανέφερε για να προσθέσει: «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό βρήκαμε. Δηλαδή την αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος. Συνεργαστήκαμε με όλους τους υπαλλήλους της Βουλής που είχαν όμως προσληφθεί κατά καιρούς με απόφαση του εκάστοτε προέδρου. Σε ό,τι μας αφορά δεν υπήρξε το κριτήριο της κομματικής ταυτότητας ούτε μια στιγμή είτε μιλάμε για όσους ήταν στην Βουλή είτε για όσους προστέθηκαν. Ξεκαθαρίσαμε απολύτως το ζήτημα των 68 ειδικών φρουρών που βρήκαμε σε ειδικό καθεστώς από το 2003 και μετά από ομόφωνη απόφαση Βουλής – και χωρίς να γνωρίζουμε κομματικές προελεύσεις – τους εντάξαμε κανονικά στις υπηρεσίες της Βουλής».

Κλείσιμο
«Το ίδιο συνέβη και σε σχέση με το ίδρυμα της Βουλής – έγινε δημόσια συζήτηση γι’ αυτό – όπου για πρώτη φορά έγινε οργανόγραμμα γιατί μέχρι τότε ως ΝΠΙΔ γίνονταν μόνο αποσπάσεις υπαλλήλων από τη Βουλή και δεσμευτήκαμε δημοσίως ότι δεν θα εξαντληθεί αυτό το οργανόγραμμα. Σήμερα εργάζονται 38-39 άτομα όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν 32-34 και το οργανόγραμμα προβλέπει 50» είπε σε άλλο σημείο.
Αναφορικά με τις μετατάξεις των ήδη αποσπασμένων είπε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με την σύμφωνη γνώμη της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ.

Βούτσης: Δεν συμβάλλει να γράφετε περί συγγένειας

«Δόθηκε η δυνατότητα εφαρμογής της κινητικότητας σε 68 αποσπασμένους. Δεν γνωρίζαμε ποιοι είναι αυτοί» υποστήριξε για να προσθέσει αναφορικά με τις συγγένειες που προέκυψαν: «Γράφετε περί συγγένειας που έχουμε. Αυτά θεωρώ ότι δεν συμβάλλουν. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από αλληλογραφία με τα υπουργεία. Οι σχετικές αποφάσεις είναι της επιτροπής κανονισμού της Βουλής και δεν είναι επιλογές του προέδρου. Δεν γνωρίζαμε από πριν για κανέναν που θα έμπαινε σε οποιαδήποτε ρύθμιση ή για όλους τους άλλους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης