Βενιζέλος: Συμφωνώ να ψηφιστούν οι κώδικες και να ισχύσουν άμεσα

Βενιζέλος: Συμφωνώ να ψηφιστούν οι κώδικες και να ισχύσουν άμεσα

Τι είπε ο πρώην υπουργός για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην τελευταία του παρέμβαση στη Βουλή έπειτα από 26 χρόνια αδιάλειπτης κοινοβουλευτικής παρουσίας

venizelos_vouli
Υπέρ της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψή του ότι οι κώδικες πρέπει να ψηφιστούν και να ισχύσουν άμεσα. «Η ψήφιση των κωδίκων θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα υπό συνθήκες πολιτικής συναίνεσης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «ο εκσυγχρονισμός τους είναι απολύτως αναγκαίος, με τις σύγχρονες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».

«Ο νέος ποινικός κώδικας δεν καθιστά επιεικέστερα τα άρθρα που είναι κρίσιμα για τη διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis» παρατήρησε.

Ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε με την άποψη που εξέφρασε νωρίτερα την Πέμπτη ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ο οποίος ζήτησε να μην ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας από 1η Ιουλίου του 2019. «Κάνω έκκληση προς υπουργό Δικαιοσύνης και τους παρόντες βουλευτές για το ζήτημα χρόνου έναρξης ισχύος ποινικού κώδικα. Είναι αδιανόητο μεσούσης δικαστικής περιόδου  να ισχύσει ο νεός κώδικας. Ή να αρχίσει από την αρχή του δικαστικού έτους ή από την 1/1. Δεν θέλω να αναπτύξω το σκεπτικό. Κάνω έκκληση να μην ισχύει από 1.7 ο νέος Ποινικός Κώδικας. Αντιλαμβάνεστε γιατί το λέω» είπε ο Σταύρος Κοντονής απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης