«Κωλοτούμπα» Μπαλάφα για υποδείξεις στην ΕΡΤ: Έγιναν λόγω της ευαισθησίας μου με την ελληνική γλώσσα

«Κωλοτούμπα» Μπαλάφα για υποδείξεις στην ΕΡΤ: Έγιναν λόγω της ευαισθησίας μου με την ελληνική γλώσσα

O πρώην υπουργός «τα έβαλε» με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, επειδή αποκάλεσαν «επίδομα» την «13η σύνταξη» - Όπως είπε στον «Θέμα 104,6»... έχει μια «ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα» -Πάρτι στο twitter για τις... συστάσεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

balafas_main01
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος τα έβαλε με δημοσιογράφους της ΕΡΤ, επειδή αποκάλεσαν «επίδομα» την “13η σύνταξη”. Αρχικά, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του επιχείρησε να τους “συνετίσει”, θυμίζοντάς τους ότι η λέξη επίδομα «είναι λέξη του Μητσοτάκη».

Όταν εκείνοι αρνήθηκαν να ευθυγραμμιστούν, απτόητος είπε «κοιτάξτε θα σας πω κάτι βαρύ. Αφού κι εσείς που είστε δημόσια τηλεόραση και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια τα οποία υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Παρά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων επέμεινε, απαιτώντας «να μην ξαναχρησιμοποιήσετε τη λέξη». Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να τους επιπλήξει, εκστομίζοντας την φράση «αυτό που σας λέω»! Το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση, αλλά και το κόμμα δεν διαθέτει τα αντανακλαστικά για να διαβάσει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και το οποίο κατά τρόπο όχι μόνο αναμφισβήτητο, αλλά και εκκωφαντικό, αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον «Θέμα 104,6» ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να δώσει την δική του εξήγηση για τις συστάσεις που έκανε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, λέγοντας «εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα.  Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».

Ακούστε το απόσπασμα 



Κλείσιμο
Είναι προφανές ότι κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αρνούνται πεισμόνως να κατανοήσουν τη διάχυτη δυσαρέσκεια των πολιτών, η οποία πυροδοτείται περαιτέρω από τα συνεχή κρούσματα αλαζονείας που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρώντας, μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, ο Γιάννης Μπαλάφας επιδόθηκε σε ένα ακόμα ατόπημα. «Θέλω η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση να είναι πιο αντικειμενική», εξήγησε σε άλλη δημόσια παρέμβασή του, εννοώντας προφανώς πιο φιλοκυβερνητική.

Ο διαχωρισμός που έκανε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης  και στους άλλους «των οικονομικών συμφερόντων» αποτελεί έκφραση μίας αντίληψης που κυριάρχησε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία τον έβλαψε. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβληματικές συμπεριφορές εκ μέρους δημοσιογράφων που εργάζονται σε ιδιωτικά κανάλια, αλλά οπωσδήποτε η γενίκευση αποπνέει μία σταλινική αντίληψη που έχει επανειλημμένα εκφραστεί με διάφορες αφορμές: «εμείς και οι άλλοι».

Όπως απέδειξαν οι κάλπες, οι πολίτες την απέρριψαν. Ο “πολακισμός”, στον οποίο υπέκυψε προς στιγμήν και ο Γιάννης Μπαλάφας, αποδοκιμάστηκε και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σαρωτική εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Από που και ως που ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι ο κριτής και θεματοφύλακας της αντικειμενικότητας; Από πού και ως που δικαιούται να κατευθύνει δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, να τους επιβάλει το πώς θα εκφραστούν; Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί ένας υφυπουργός να παριστάνει τον μέγα λογοκριτή, απειλώντας εμμέσως δημοσιογράφους, επειδή εργάζονται στη δημόσια τηλεόραση, την οποία προφανώς θεωρεί “τσιφλίκι” της κυβέρνησης.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Γιάννης Μπαλάφας δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί κατά τον ίδιο τρόπο σε δημοσιογράφους ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Θα φοβόταν τις συνέπειες, ότι θα γινόταν ανεπιθύμητος.

Το γεγονός ότι επιχείρησε να επιβάλει την ορολογία που ήθελε στον συνομιλητή του, σε συνδυασμό με την κατηγορία ότι ο επαγγελματίας δημοσιογράφος ανήκει στο αντίπαλο κόμμα επιβεβαιώνει το δόγμα «εμείς και οι άλλοι», δόγμα που έλκει τις ρίζες του από τον σταλινισμό.

Μπορεί ο Γιάννης Μπαλάφας και πολλοί σύντροφοί του, ως στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς, να τον έχουν προ πολλού αποκηρύξει, αλλά οι ίδιες οι πράξεις τους μαρτυρούν πως τους έχει αφήσει κατάλοιπα.

Το περιστατικό αυτό, όπως ήταν φυσικό απασχόλησε τα σόσιαλ μίντια. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά», αλλά και για μεγάλη προσβολή προς τους επαγγελματίες της ΕΡΤ.

Πέραν τούτου, η δημόσια τηλεόραση δεν είναι το τσιφλίκι κανενός. Αυτό μοιάζει να το ξεχνάει ο Γιάννης Μπαλάφας και πολλοί σύντροφοί του.

-> «Χωρίς ίχνος ντροπής ο Μπαλάφας λέει στην ΕΡΤ να λέει ψέμματα στον κόσμο».

-> «Ο Μπαλάφας έβαλε τις φωνές σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ επειδή τόλμησαν να αποκαλέσουν την 13η σύνταξη «επίδομα» Έτσι καταλαβαίνουν την Δημόσια τηλεόραση. Μαγαζάκι της κυβέρνησης».

-> «Α πήγαινε ρε που θα πεις επίδομα την 13η συνταξιάρα που δώσαμε!».

-> Είστε κρατικό κανάλι, λέει ο Μπαλάφας στην ΕΡΤ. Εννοώντας "κυβερνητικό". Η ταύτιση κράτους και κυβέρνησης σε ποιον παραπέμπει?” “Επίσης ο Μπαλάφας έβαλε χέρι σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ γτ είπαν την "13η σύνταξη" επίδομα με την δικαιολογία ότι είναι σε δημόσιο μέσο κ πρέπει να λένε ότι λέει η κυβέρνησηz Μαζέψτε τους γτ η διαφορά θα πάει 15 μονάδες”.

Αυτά είναι μόνο ελάχιστες από τις αναρτήσεις που γέμισαν το twitter, το οποίο «γλέντησε» κανονικά την αντίδραση του Μπαλαφα.

->«Ο Μπαλαφας μίλησε στην ΕΡΤ, λες και μιλούσε στην εταιρία του και έκανε επίπληξη στους υπάλληλους του.

->Αυτός είναι ο σωστός αριστερός: Ακόμα και δικός τους να είσαι, αν τολμήσεις να πεις την αλήθειά, σε περιμένουν τα γκουλαγκ. Όπως περιμένουν για κάθε αντικαθεστωτικό πολίτη», σχολιάζει ένας ακόμα χρήστης.
twit01
twit02
twit03
twit04
twit05
twit06
twit07
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης