Σπίρτζης: Όχι βέβαια, δεν χάσαμε - Αχτσιόγλου: Γυρίζει το αποτέλεσμα στις εθνικές

Σπίρτζης: Όχι βέβαια, δεν χάσαμε - Αχτσιόγλου: Γυρίζει το αποτέλεσμα στις εθνικές

«Μπορεί να είναι ψήφος διαμαρτυρίας για να εμβαθύνει η κυβέρνηση την κοινωνικής της πολιτική» είπε ο υπουργός όταν κλήθηκε να ερμηνευσει τα αποτελέσματα -  «Ο προοδευτικός πόλος συγκροτείται και εκφράζεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε η Έφη Αχτσιόγλου

1471333-spirtzis_930
Με την κατηγορηματική φράση «όχι βέβαια» απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης στον ΑΝΤ1 στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις ευρωεκλογές.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είπε ότι μιλάμε για πρωτιά της ΝΔ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές 26,56%. Επομένως πρόσθεσε πρέπει να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα για τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών! 

Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ακόμα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε χάσει ευρωεκλογές και μετά κέρδισε εθνικές.

«Μπορεί να είναι ψήφος διαμαρτυρίας για να εμβαθύνει η κυβέρνηση την κοινωνικής της πολιτική» πρόσθεσε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα για το πως η ΝΔ καρπώθηκε τις απώλειες των μικρότερων κομμάτων.

Νίκος Φίλης: Το μήνυμα είναι ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο

«Το μήνυμα των εκλογών αφορά και την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο» δήλωσε επίσης στον ΑΝΤ1 ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σημειώνοντας ότι το 25-26% που φαίνεται ότι πήρε είναι ένα πολύ σοβαρό ποσοστό που πρέπει να εκπροσωπήσει.

Σε ότι αφορά την προκήρυξη εκλογών είπε ότι είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.



Κώστας Ζαχαριάδης: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα

Κλείσιμο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιήθηκε στον προοδευτικό χώρο και την επόμενη περίοδο πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση αφού συζητήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα για τα λάθη και τις παραλείψεις μας» είπε στο Open tv o διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης πρόσθεσε πάντως ότι ήταν σωστή η πολιτική της συγκρότησης της Προοδευτικής Συμμαχίας και σημείωσε ότι κατά την εκτίμηση του οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Παπαδημούλης: Δεν είναι τρομερή η διαφορά αν θα γίνουν τώρα οι εκλογές ή στο τέλος του καλοκαιριού

«Δεν χωρεί αμφιβολία ότι υπάρχει καθαρή πρωτιά και νίκη της ΝΔ σε σχέση με αυτή που προέβεπαν οι δημοσκοπήσεις. Έχει ένα ισχυρό μήνυμα στο κόμμα μου. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δημιουργήσει ισχυρές ρίζες...» δήλωσε ο δημήτρης Παπαδημουλης στον ΑΝΤ1. Είπε ακόμα ότι δεν είναι συνηθισμένο το άθροισμα των δύο κομμάτων. «Διαμορφώνονται δύο ισχυροί πόλοι... και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ήττα του παραμένει μια από τις πιο ισχυρές αριστερές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι τρομερή η διαφορά αν θα γίνουν τώρα οι εκλογές ή στο τέλος του καλοκαιριού».

Αχτσιόγλου: Ο προοδευτικός πόλος συγκροτείται και εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει ένα σαφές προβάδισμα της ΝΔ... Δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε» είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι διαμορφώνεται ένας ισχυρός δικομματισμός. Ο προοδευτικός πόλος συγκροτείται και εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάποιοι λέγανε ότι θα εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνέβη αυτό...» είπε επίσης η υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι δώσαμε ισχυρά διλημματικά χαρακτηριστικά στην εκλογική μάχη και ότι έπρεπε να βάλουμε στην προεκλογική αντιπαράθεση και τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Οι σημερινές εξελίξεις μας καθοδηγούν σε μια ευθεία ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα είπε η υπουργός μετά την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εχω την πεποίθηση ότι ο Ελληνικός λαός θα δείξει εμπιστοσύνη στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε και σημείωσε ότι «γυρίζει στις εθνικές εκλογές αυτό το αποτέλεσμα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης