Πανηγυρισμοί έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Πανηγυρισμοί έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Στελέχη και ψηφοφόροι έχουν φθάσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη του κόμματός τους στις Ευρωεκλογές

IMG_8553_2
Πανηγυρικό είναι το κλίμα στην Πειραιώς, καθώς στελέχη και ψηφοφόροι έχουν φθάσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη του κόμματός τους στις Ευρωεκλογές.

Πριν λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε δηλώσεις και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το αποτέλεσμα» των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών «σηματοδοτεί ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης Τσίπρα».



IMG_8553_2
IMG_8554


«Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του λαού».

«Ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προβάδισμα 9 μονάδων στη ΝΔ δίνει η Singular Logic

Κλείσιμο
«Η εκτίμησή μας είναι ότι η διαφορά είναι στις 9 μονάδες με μια απόκλιση της τάξης του +/- 0,5%» ανακοίνωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Singular Logic.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μπαίνει στην Ευρωβουλή ενώ αντίθετα η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι το «ΜεΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη «έστω και για λίγο μάλλον δεν θα πάρει έδρες στην Ευρωβουλή».

Παρόμοια εικόνα και στα exit poll

Την είκονα της συντριπτικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποτυπώσει νωρίτερα και το 100% του δείγματος των exit poll που έδιναν στη Νέα Δημοκρατία ένα ποσοστό από 32,5-34,5% έναντι ποσοστού από 24-26% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα εμφανιζόταν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό από 7,2-8,2%. Το ΚΚΕ φαινόταν να συγκεντρώνει ποσοστό από 5-6%, η ΧΑ από 4-5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου επίσης μεταξύ 4-5%. Στο ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη το ποσοστό που έδιναν τα exit poll ήταν 2,2-3,2%.

Αντίθετα, κατάρρευση, σύμφωνα με τα exit poll, καταγράφηκε για τα κόμματα του Βασίλη Λεβέντη, του Σταύρου θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου. Η Ενωση Κεντρώων έπαιρνε από 1-2%, όσο και το Ποτάμι, ενώ το ποσοστό των ΑΝΕΛ έμοιαζε σχεδόν με μη ανιχνεύσιμο αφού προβλέπεται να κυμανθεί από 0,5-1%.

Νικολακόπουλος στην ΕΡΤ: Πρώτη η ΝΔ με 33% - Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ

Για πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 33% στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25-25,5% έκανε λόγο ο Ηλίας Νικολακόπουλος στην πρώτη του εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τρίτο κόμμα, είπε ο κ. Νικολακόπουλος, εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με ένα ποσοστό περί το 7,5% και τέταρτο κόμμα θα είναι το ΚΚΕ με ένα ποσοστό 5,5%-6%.

«Πέμπτη είναι η Χρυσή Αυγή με ένα ποσοστό στο 5%, σαφώς υποβαθμισμένη ως προς τα προηγούμενα» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ελληνική Λύση ο κ. Νικολακόπουλος είπε ότι θα βρεθεί πιθανότατα στο 4% ενώ «ερώτημα παραμένει για τον κ. Βαρουφάκη αν θα είναι εντός ή εκτός της Ευρωβουλής.

«Η δομή του αποτελέσματος φαίνεται να σταθεροποιείται» κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης