Δημήτριος Κελέκης: Ένας καθηγητής ιατρικής υποψήφιος με τον Σγουρό

Δημήτριος Κελέκης: Ένας καθηγητής ιατρικής υποψήφιος με τον Σγουρό

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών

sgouros-kelekis-700x375
Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιατρικής επιστήμης, ο κ. Δημήτριος Κελέκης, Ομότιμος Καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μονάδας Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Θεραπευτήριο ΙΑΣΩ, θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Κελέκης μίλησε στο ΘΕΜΑ για τον λόγο που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.
«Τον κ. Γιάννη Σγουρό τον γνώρισα πριν από μερικά χρόνια όταν πήγα στο γραφείο του και του έκανα μια πρόταση. Του είχα πει ότι προτίθεμαι να κάνω δωρεάν εξετάσεις σε αναξιοπαθούντες, ανέργους και απόρους και εσείς να βοηθήσετε το Πανεπιστήμιο να αγοράσει κάποια μηχανήματα νέας τεχνολογίας.
Πράγματι ο κ. Σγουρός με ομόφωνη απόφαση της Νομαρχίας τότε έδωσε 3 εκατομμύρια και αγοράσαμε μαγνητικό τομογράφο που το βάλαμε στο Αιγινήτειο και ένα πλήρες σύστημα μαστογραφίας που μπήκε στο Ευγενίδειο.
Εξετάσαμε πάνω από 10.000 ανέργους, απόρους και αναξιοπαθούντες. Κατόπιν τούτου είπα στον κ. Σγουρό ότι αν θέλει τώρα να τον βοηθήσω έχω δυο πράγματα να του προσφέρω. Το πρώτο είναι οι γνώσεις μου στην ιατρική και το άλλο ο θαυμασμός μου για το τι έχει κάνει ο κ. Σγουρός για τον οποίο δεν υπήρξε τίποτε εναντίον του. Φυσικά με γοήτευσε και ο τίτλος της κίνησής του που είναι Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αθηνών».
Ο κ. Κελέκης πρόσθεσε επίσης: «Δεν είμαι κομματικοποιημένος αλλά πολιτικοποιημένος. Πιστεύω ότι η Περιφέρεια πρέπει να είναι ανεξάρτητη χωρίς να έχει επηρροές και να παίρνει εντολές έξωθεν για να μπορεί να κάνει το έργο της. Πιστεύω ότι εφόσον εκλεγώ μπορώ να προσφέρω σε ότι αφορά την υγεία και την ιατρική.
Άλλωστε η Η εντιμότητα, η πείρα 17 χρόνων στην Αυτοδιοίκηση, η γνώση των θεμάτων της Αττικής, η Ανεξαρτησία και δύναμη συνεννοήσεως, η νοικοκυροσύνη και το οικονομικό του πνεύμα (350 εκατομμύρια ευρώ άφησε στην διάδοχό του φεύγοντας από Περιφερειάρχης) και η σημαντική βοήθεια στα θέματα υγείας του Γιάννη Σγουρού με οδήγησαν στην σκέψη να τον βοηθήσω ώστε να μεταφέρω την Ιατρική μου εμπειρία στην Περιφέρεια Αττικής και να συμπαρασταθώ σε ιατρούς και ασθενείς.
Κλείσιμο
Η σημαντική του συμπαράσταση σε κάθε προοδευτικό θέμα ήταν και είναι συνεχής. Πιστεύω πως οι Δημοτικές και οι εκλογές της περιφέρειας δεν πρέπει να είναι κομματικοποιημένες και όλοι αυτοί οι λόγοι με ώθησαν να υποβάλλω υποψηφιότητα στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής».
Καλωσορίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Κελέκη στον συνδυασμό του ο κ. Γιάννης Σγουρός είχε αναφέρει: «αποτελεί τιμή όχι μόνο για την Παράταξή μας, αλλά για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, η συμμετοχή στα κοινά ενός επιστήμονα του οποίου η προσφορά και το έργο, ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και έχουν αναγνωριστεί διεθνώς».
Ο ομότιμος καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μονάδας Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του Θεραπευτήριο ΙΑΣΩ, Δημήτριος Κελέκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την συνεισφορά και το ερευνητικό του έργο στο χώρο της επεμβατικής ακτινολογίας, έργο για το οποίο έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (Χρυσούν Μετάλλιο/ Αμερικανικής Εταιρίας Ακτινολογίας, Distinguished Fellow/ Ευρωπαϊκή Ένωση Επεμβατικών Ακτινολόγων, Χρυσούν Μετάλλιο/ JVIR Editor’s). Παράλληλα ήταν ιδρυτής και επί 20ετίας Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας, Νευροακτινολογίας και Αγγειοακτινολογίας, ενώ έχει διατελέσει Μέλος του Ανώτατου  Συμβουλίου του CIRSE (Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe), και πρόεδρος επί διετία του Board of trastees του CIRSE.
Ο Δημήτριος Κελέκης υπήρξε δημιουργός του έτους Παιδείας – Δωρεάν Παιδεία, έχει τιμηθεί με σημαντικές θέσεις, όπως Πρόεδρος του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας, Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας (Αθήνα 1986) και εκ νέου Πρόεδρος Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας (Κρήτη 1994), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Πρόεδρος του Κολλεγίου των Ακτινολόγων και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας. Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και της ΦΕΑΠΘ – Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης