Φωτογραφίες: Περιστέρι- Θεσσαλονίκη: Η «μάχη» των πόλεων στις συγκεντρώσεις Μητσοτάκη - Τσίπρα

Φωτογραφίες: Περιστέρι- Θεσσαλονίκη: Η «μάχη» των πόλεων στις συγκεντρώσεις Μητσοτάκη - Τσίπρα

Ευρωεκλογές 2019: Δείτε φωτογραφίες και παρασκήνιο από τις δύο συγκεντρώσεις που εξελίχθηκαν παράλληλα - Το κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας στο Κλειστό του Περιστερίου - Οι προσαγωγές, η ένταση και οι μεταφερόμενοι Ρομά στη Θεσσαλονίκη

tsipras-mitsotakis-0
Δεν ήταν μόνο η «αντιπαράθεση» μέσα από τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη που έδωσαν το στίγμα στην προεκλογική βραδιά, τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι συγκεντρώσεις στο Περιστέρι και τη Θεσσαλονίκη εξελίχθηκαν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα η μία από την άλλη. Στο Περιστέρι το κλίμα ήταν πανηγυρικό και ενθουσιώδες. Οι πολίτες εντός κι εκτός του γηπέδου -που επιλέχθηκε συμβολικά για να γίνει εκεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ- με ελληνικές σημαίες στα χέρια οι περισσότεροι, υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με συνθήματα και επευφημίες, ενώ η ομιλία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, αλλά χωρίς καμία αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, που επίσης συμβολικά επέλεξε να μιλήσει σήμερα, επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Αλέξης Τσίπρας, από νωρίς το απόγευμα είχαν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας αφού είχε προαναγγελθεί συγκέντρωση εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της ομιλίας έγιναν οι πρώτες προληπτικές προσαγωγές. Εκείνη περίπου την ώρα άρχισαν να φθάνουν και τα πρώτα πούλμαν με ρομά που όλες τις τελευταίες ημέρες δίνουν δυναμικό παρών στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.  Η ομιλία του κ.Τσίπρα ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις εννέα το βράδυ, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση - τον προλόγισε στο βήμα η υποψήφια δήμαρχος της πόλης Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που είχε στηθεί η εξέδρα η αστυνομία προχώρησε σε νέο γύρο προληπτικών προσαγωγών, αφού κάποιοι πολίτες άνοιξαν πανό που έγραφε Τσίπρα είσαι προδότης, ενώ ένταση προκλήθηκε και με αντεξουσιαστές που κινήθηκαν προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πανό υπέρ του Κουφοντίνα.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη
tsipras01
tsipras02
tsipras03
tsipras04
tsipras05
tsipras06
tsipras07
tsipras08


Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι

mitsotakis01
mitsotakis02
mitsotakis03
mitsotakis04
mitsotakis05
mitsotakis06
mitsotakis07
mitsotakis08
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης