Γιάννης Παπαδόπουλος: Η τοπική αυτοδιοίκηση ασπίδα προστασίας της κοινωνίας

Γιάννης Παπαδόπουλος: Η τοπική αυτοδιοίκηση ασπίδα προστασίας της κοινωνίας

Οι προτεραιότητες του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Μοσχάτου Ταύρου με τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» του υποψήφιου δημάρχου Αντώνη Μπούτση

papadopoulos01
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, επί σειρά ετών ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων, προέρχεται από ένα επαγγελματικό χώρο που δεν μας έχει συνηθίσει ιδιαίτερα να τροφοδοτεί το πολιτικό σύστημα με στελεχιακό δυναμικό, το αντίθετο μάλιστα … αλήθεια, ένα καταξιωμένο στέλεχος με πλούσιο βιογραφικό στην πιο δημιουργική επαγγελματικά φάση της ζωής του πως και αποφασίζει να εμπλακεί με τα κοινά; Εξηγεί την απόφασή του ως «αίσθημα κοινωνικής ευθύνης… γνωρίζετε ότι διανύουμε μια μακρά περίοδο απαξίωσης του πολιτικού γίγνεσθαι στην οποία πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο μετριότητες, «επαγγελματίες πολιτικοί» αλλά ταυτόχρονα και μία περίοδο κρίσιμη για το μέλλον όλων μας, για το μέλλον της πατρίδας μας. Η πολιτική πραγματικότητα λοιπόν καθώς και οι αυξημένες απαιτήσεις λόγω κυρίως της πολυετούς κρίσεως ή της νέας κανονικότητας αν προτιμάτε, επιβάλουν θεωρώ νέα σύγχρονα ανθρωποκεντρικά μοντέλα διοίκησης με εμπλοκή νέων πολιτικών προσώπων και τεχνοκρατών ικανά να τα υποστηρίξουν.»

Αιτιολογώντας την ένταξή του στην ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη «Μαζί Μπροστά» και κατά πόσο αυτή εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος «με τον Αντώνη Μπούτση, τον υποψήφιο Δήμαρχο μας, μας συνδέει μακρόχρονη γνωριμία και κοινοί προβληματισμοί για την πορεία του δήμου μας. Ειλικρινά ξεχωρίζει για το ήθος, την θετική του ενέργεια και μεθοδικότητα του αλλά κυρίως για τις αρχηγικές του ικανότητες. Πρεσβεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τις δικές μου αρχές και αξίες. Άλλωστε και επαγγελματικά είμαστε πολύ κοντά. Οι επιλογές του δε στη κατάρτιση του συνδυασμού είναι πράγματι άριστες. Δεν αρκεί από μόνο του ένα ρεαλιστκό εκλογικό πρόγραμμα. Απαιτείται και η αντίστοιχη ικανή ομάδα που θα το υλοποιήσει» για να συμπληρώσει « ο ανεξάρτητος συνδυασμός ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα, δυναμική και όραμα δημιουργίας για τον Δήμο μας, για τις γειτονιές μας.»

Αναλυτικότερα σε σχέση με τους βασικούς άξονες του εκλογικού προγράμματός του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισημαίνει «η μεγάλη επιτυχία θεωρώ του συνδυασμού μας είναι οι προγραμματικές προτάσεις μας, κοστολογημένες σε απόλυτο βαθμό, σηματοδοτούν τη κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε ώστε μαζί να ξεκινήσουμε την απαραίτητη αναβάθμιση της πόλης μας από την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών. Επιγραμματικά αναφέρω την α)Τοπική Αυτοδιοίκηση ασπίδα προστασίας της Κοινωνίας – νέα αντίληψη για την κοινωνική πολιτική και την προστασία των ευπαθών ομάδων, β) Αναβάθμιση της πολεοδομικής λειτουργίας της πόλης μας, κατασκευαστικά έργα και δράσεις όπως μεταφορά του κυκλοφοριακού φόρτου προς την έξοδο της πόλης, παρεμβάσεις, αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις σε σειρά επιλεγμένων σημείων του Δήμου μας, αναβάθμιση δημοτικής συγκοινωνίας γ) Προστασία του περιβάλλοντος, βελτίωση της καθαριότητας, εμπλουτισμός πρασίνου και ενίσχυση δημοτικού φωτισμού και δ) Μαζί με τη νέα γενιά – ενίσχυση επιχειρηματικότητας, εισαγωγή της έξυπνης / ψηφιακής πόλης και άλλα πολλά. Ειλικρινά θεωρώ το πρόγραμμά μας άρτιο, εφαρμόσιμο και σίγουρα το δυνατό μας πλεονέκτημα στις εκλογές της 26ης Μαΐου.»

Αναφορικά με το μήνυμα που θα ήθελε να περάσει στους δημότες και ειδικά σε αυτούς τους ψηφοφόρους, και είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που απέχουν από την εκλογική διαδικασία, δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος ότι «καταλαβαίνω πολύ καλά την άρνησή τους, τη θέση τους… ήμουν και εγώ εκεί πριν λίγα χρόνια. Μέχρι που αντιλήφθηκα ότι με το να πετάς πέτρες από το καναπέ του σπιτιού σου δεν οδηγεί πουθενά. Παροτρύνω όλους τους πολίτες να δηλώσουν παρών στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Η ενεργή συμμετοχή του πολίτη είναι η μοναδική λύση στα αδιέξοδα και βασικότατος πυλώνας της δημοκρατίας. Φιλοδοξία μου λοιπόν είναι να επενδύσω με τις γνώσεις και εμπειρία μου σε αυτό το νέο πολιτικό εγχείρημα, σε αυτές τις αρχές. Κίνητρο μου ένας καλύτερος τόπος, ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά μας, για όλους εμάς!»


* Ο Γιάννης Παπαδόπουλος κατάγεται από την Ευρυτανία, έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου και πιστοποιημένο μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Μεγάλης Βρετανίας (FCCA) και του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA) μεταξύ άλλων, διαθέτει μακρά εμπειρία στην ελεγκτική και τις αναδιαρθρώσεις λειτουργικού και χρηματοοικονομικού χαρακτήρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης